Kahvenin Yanında Çikolata Yiyenler Dikkat!

TAKİP ET

Türk kahvesinin yanında çikolata tüketmeyi çok seviyoruz fakat Uzmanlar bu konuda uyarıyor. Eğer Ailenizde Diyabet hastası varsa sizde Risk altındasınız. Bilim insanları diyabet riskini düşürmek için yeni bir çalışmaya imza attı. Yapılan çalışma sonucunda Tip 2 diyabetin gelişme riskini azaltmanın yolu çikolata ve kahveden geçiyor. Işte detaylar…

Bilim insanları yaptıkları Araştırma sonucunda diyabet riskini de olanların ya da Diyabet hastası olanlar için iki yeni sonuç aldı. Bilimsel araştırma içerisinde özellikle Tip 2 diyabetin gelişme riskini azaltan kahve ve çikolata önemli rol oynadı.
 bilim Insanlara yaptıkları bu yeni çalışma doğrultusunda Kahvede daha önce hiç denenmemiş Bir bileşiğin laboratuvar fareleri üzerinde deney ne yaparak hücre işlevini ve insülin duyarlılığını arttırdığını ortaya çıkardı. Yapılan araştırmalarda Tip 2 diyabet riski Taşıyan Fareler üç gruba ayrıldı. Gruplardan ikisi kahvede bulunan farklı kafestol ile beslendi. Yapılan deney sonucunda kahve kan şekeri seviyesini düşürmeyi başardı. Çalışmanın onuncu haftasında her iki kahve ile beslenmeli fare gruplarında kan sekeri seviyelerinin düştüğü gözlemlendi.

Bilim insanları yaptıkları yeni çalışma doğrultusunda, kahvede daha önce denenmemiş bir bileşiğin,  laboratuar farelerinde deney yaparak, hücre işlevini ve insülin duyarlılığını arttırdığını ortaya koydu. Araştırmacılar, Tip 2 diyabeti riski taşıyan fareleri üç gruba ayırdı. Gruplardan ikisi, kahvede bulunan farklı kafestol ile beslendi. Yapılan deneyde kahve, kan şekeri seviyesini düşürdü. 10 hafta sonra, her iki kahve ile beslemeli fare grubunda kan şekeri seviyesinin düştüğü gözlemlendi.

Kakaonun gücü 

Diyabet hastası bir kişinin vücudu yeterli seviyede insülin üretemezken, kan şekerleri değerleri de düzgün işlemiyor. Bunun temelinde ise insülin üretmekle görevli pankreastaki Beta hücrelerinin yetersizliği yatıyor. Yapılan son araştırmalar sonucunda bu Beta hücrelerini kakao da bulunan bileşikler sayesinde daha iyi çalıştığı belirlendi. Kakao bileşiklerinin Beta hücrelerinin artan şekerleri ile başa çıkabilmesi için bir sürü salgılama kabiliyetini arttırdığı bulundu. 

Kan şekerinizi kontrol altında tutmak için bu iki çalışmanın sonuçları ile güne başlamanız tavsiye ediliyor. Kan şekerini dengelemenin şeker hastalığını önlemenin diğer Yolları ise şu şekilde;
Uykunuzu yeterince alın
Tarçın kabuğu ya da tarçın takviyesi kullanın
Yüksek Lifli gıdalar tüketin. 

tip 2 diyabet şeker hastalığı kahve ve çikolata kahve