Kadın Yolcu THY Uçağında Havadayken Tarih Yazdı

TAKİP ET

Türk Hava Yolları uçağında 102 yaşına basan yaşlı kadının şirketin tarihinden bile eski olan yaşı kabin ekibi tarafından havada karşılandı.

Türk Hava Yolları tarafından Katmandu Boston seferi sırasında alışılmışın dışında bir olayın yaşandığı öğrenildi. Aslen Tibetli olan Ang Phurba isimli yaşlı kadının gerçek yaşının 102 olduğu öğrenildi. Türk Hava Yollarının geçmişinin ise 85 yıl olduğu belirlendi. Geçmişinden bile daha yaşlı olduğu anlaşılan yaşlı kadına uçakta bir sürpriz yapıldı. 

Uçuşun olduğu sırada yaşlı kadının 102 yaşına bastığı öğrenildi. 1917 yılında Tibet'te dünyaya gelen kadın 2 yıl önce ABD'de yaşayan oğlunun yanına geldi ve burada ABD vatandaşlığına geçiş yaptı. Yaşlı kadının yöresel kıyafetleri ve elinden bırakmadığı tesbihi dikkat çekmeye başladı. 

99 YAŞINDAKİ KIZ KARDEŞİNİ ZİYARETE GİTMİŞ

Tibetli kadın İstanbul aktarmalı bir şekilde Katmandu'ya bir ziyaret gerçekleştirdi. Bu ziyaretin sebebini ise uzun zamandır görmediği ve şimdilerde hasta olan 99 yaşındaki kardeşini görmek için gerçekleştirdiği öğrenildi. Türk Hava Yolları tarihinden bile eski olan yolcunun havalandığı sırada doğum günü olduğunu öğrenen kabin ekibi hemen bir sürpriz yaptılar. 

Yaşlı kadının ailesi ile girilen bir iletişimin ardından yerden metrelerce yükseklikte en yaşlı yolcu unvanı ile pasta kesildi. Yeni yaşını uçakta havadayken kutlayan yaşlı kadın ise son derece mutlu olduğunu dile getirdi. Üzerinde yöresel kıyafetleri bulunan yaşlı kadın ise çevredeki vatandaşların ilgisini çekti. Uzun yaşamanın sırrını ise doğal tereyağı yemek ve  kötü alışkanlıklardan uzak durmak olarak tanımladı. 

thy kadın yolcu yaşlı yolcu