Kadın Günleri Deyip Geçmeyin Büyük Tehlikeler Saçıyor!

TAKİP ET

Uzman Doktor Ender Saraç yaptığı açıklamalar çerçevesinde kadınların düzenledikleri günlerin kendileri için bir anlamda intihar günü olabileceği belirtildi. Bu konuda kadınlara ciddi uyarılar yapıldı.

Kütahya'da düzenlenen bir etkinliğe katılan Ender Saraç kadınlara önemli uyarılarda bulundu. Kadınların sık sık katıldığı altın günlerinin ya da kadın günlerinin aslında kendileri için bir anlamda intihar günü olduğunu dile getiren ünlü doktor bu süreçte yaşanabilecekleri anlattı. Kadınların böyle günlerde bol miktarda hamur işi tükettiklerini ve hatta bu günlerin sadece yemek yemek üzerine kurulduğunu anlatırken aslında sinsice ilerleyen pek çok hastalığın bu süreçte ortaya çıktığını anlattı. 

Hamur işi tüketiminin sağlık açısından kısıtlanması gerektiğinin son derece önemli olduğunu belirten beslenme uzmanı Ender Saraç böyle günlerin kadınların kendilerine yaptıkları en büyük kötülük olduğunu anlattı. 

KADIN GÜNLERİ İNTİHAR GÜNÜ OLARAK KABUL EDİLİYOR

Sağlıklı beslenme açısından kadın günlerinin doğru olmadığını belirten Ender Saraç, böyle günlerde tüketilen böreklerin, pastaların, tatlıların ve daha pek çok hamur işinin ne kadar zararlı olduğunu, özellikle bu günlerin haftada birkaç kez tekrarlanmasının bir anlamda kadınlar için intihar günü olarak kabul edilebileceğini anlattı. 

Kalorilerin yakıldığı müddetçe tüketilmesinin son derece önemli olduğu anlatılırken yakılmayacak durumda olan kalorilerin tüketilmemesi gerektiğine vurgu yaptı. Özellikle akşam 7'den sonra ağır gıda tüketiminin stres bozukluğu, uyku bozukluğu, stres, kalp hastalıkları, diyabet ve daha pek çok ciddi hastalığa sebep olduğu öğrenilmiştir. Ağır olan gıdaların tüketiminin son derece zararlı olduğu ifade edilirken dikkatli davranılması için uyarılar yapılıyor. 

ender saraç kadın günü tehlike