Kaçak göçmene ev kiralayan mülk sahiplerine 2,1 milyon TL ceza

TAKİP ET

İstanbul'da evlerini kaçak sığınmacılara evlerini kiraya veren 84 mülk sahibine toplamda 2,1 milyon TL para ceza kesildi.

İstanbul'da göçmen kaçakçılığı ile mücadele için geçtiğimiz ay gerçekleştirilen operasyonlarda toplamda 797 kaçak göçmen polis ekiplerince yakalanırken evlerini kiralayan 84 ev sahibine toplamda 2 milyon 152 bin 366 TL idari para cezası kesildi.

ŞOK EVLERİ BASKINI

İstanbul Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri, tarafından gerçekleştirilen operasyonda "göçmen kaçakçılığı" suçuyla ilgili yürüttüğü operasyonda düzensiz sığınmacıları sevk edilecekleri sınır illerine sevk edilmeden önce kaldıkları ve "şok evleri" diye isimlendirilen adresler polisler tarafından tespit etti.

Bu çalışma neticesinde geçtiğimiz ay hava destekli ve Özel Harekat Şube Müdürlüğü ekiplerininde katıldığı operasyonlar ile 797 düzensiz göçmen, yakalanarak geri gönderme merkezine götürüldüler.

84 EV SAHİBİNE TOPLAMDA 2,1 MİLYON TL PARA CEZASI KESİLDİ

Operasyon ile gözaltına alınan ve mülklerini düzensiz göçmenlere kiraya veren 84 ev sahiplerine ise toplamda 2 milyon 152 bin 366 TL idari para cezası kesildi.

Emniyetteki işlemlerinin bitmesiyle birlikte adliyeye gönderilen ev sahiplerinden biri tutuklanırken, 2'si hakkında ise adli kontrol hükümleri uygulandı. 81 mülk sahibi ise emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasıyla birlikte serbest kaldılar.

 

Kaçak Göçmen İstanbul Operasyon