Kabak Çekirdeğinin Aşırı Tüketimi Kısırlığa Yol Açıyor

TAKİP ET

Kabak çekirdeğini seviyor ve bir de aşırı tüketiyorsanız bir daha düşünmenizde fayda var. Çünkü kabak çekirdeği kısırlığa yol açtığı gibi daha bilmediğiniz birçok zararı ile sağlığınızı tehdit ediyor.

Kabak çekirdeğini seviyor ve bir de aşırı tüketiyorsanız bir daha düşünmenizde fayda var. Çünkü kabak çekirdeği kısırlığa yol açtığı gibi daha bilmediğiniz birçok zararı ile sağlığınızı tehdit ediyor.

Kabak çekirdeğinin sağlığa farklı yan etkilerinin olabileceğine değinen uzmanlar, kabak çekirdeği ile ilgili her bilginin doğru olmadığı hususunda vatandaşları uyardı. İşte kabak çekirdeğinin toplum içerisinde fazla bilinmeyen zararları;

Alerjik Reaksiyonları Tetikleyebilir

Kabak çekirdeğinin içeriğindeki maddeler, sağlık açısından farklı etkenlere neden olabilir. Alerjik reaksiyonlar ise bu farklı etkenler içerisinde en tehlikelilerinden biridir. Özellikle karpuz, salatalık gibi besinlere alerjisi olanlar, kabak çekirdeğini kesinlikle tüketmemelidir.

Tuz Oranı Aşırı

İçeriğinde aşırı oranda tuz barındıran kabak çekirdeği sodyum oranı da çok yüksek bir besin maddesidir. Sağlığa aşırı zararları olan tuzdan uzak durmak için kabak çekirdeği ile vedalaşmak gerekiyor.

İlaçların Peşine Yemeyin

Kabak çekirdeğinin ilaç alındıktan sonra yenmesi ile ilgili şu ana kadar net bir bilgi edinilemese de yan etki oluşturma riskinden dolayı ilaç alındıktan sonra yenmemesinde fayda var.

Aşırı Tüketimi Kısırlık Nedeni

Kabak çekirdeğinin aşırı tüketimi kısırlık riskini artırıyor. Zaman içerisinde kısırlık gibi ciddi rahatsızlıklarla ilgili mağduriyet yaşamak istemiyorsanız kabak çekirdeği tüketmemeye özen gösterin.

İshale Neden Olur

İçeriğinde yüksek kalori olan kabak çekirdeği, aşırı tüketildiği takdirde ishale neden olur. Sağlıklı bir sindirim sistemi için kabak çekirdeğini aşırı tüketmeyin.

Cilt Sağlığını Tehdit Eder

Kabak çekirdeğinin içeriğindeki aşırı tuz miktarı sivilce, akne vb. sağlık sorunları yaşamınıza yol açabilir. Bu yüzden sağlıklı ve pürüzsüz bir cilt için kabak çekirdeğini aşırı tüketmemek gerekir.

 

kabak çekirdeği kısırlık alerji tuz