Japonya'yı Vuran Jebi Tayfunu Yaşamı Felç Etti

TAKİP ET

1993 yılından beri Japonya'yı vuran en güçlü tayfun olan Jebi tayfunu, Japonya'da yaşamı resmen felç etti.

1993 yılından beri Japonya’yı vuran en güçlü tayfun olan Jebi tayfunu, Japonya’da yaşamı resmen felç etti. Şu ana kadar iptal edilen uçuş sayısı 600’ü bulurken, demiryolu seferlerinin de gerçekleştirilemediği öğrenildi. Jebi tayfununun etkisini azaltarak Çarşamba sabahına kadar sürmesi bekleniyor.

Japonya, son 25 yılın en etkili tayfunu olan Jebi tayfunuyla sarsıldı. Salı sabahından bu tarafa Japonya’nın batı kesimlerinde etkili olan Jebi tayfunu yüzünden günlük yaşamda aksaklıklar yaşanıyor. Japonya, yıl boyunca da birçok tayfunla mücadele etmek durumunda kalmıştı.

Uçak ve tren seferlerinin yapılmaması, Osaka’da bulunan tema park ile ticari tesislerin kapatılması yönünde meteoroloji ajansı tarafından sürekli uyarılar yapılırken, Jebi tayfununun yol açabileceği toprak kaymaları ile sele karşıda halktan dikkatli olunması istendi.    

Jebi tayfunu, Japonya’da maddi zarara da yol açıyor. NHK ajansından elde edilen bilgiye göre tayfunun neden olduğu rüzgarın şiddetiyle bir kamyon devrildi.  

Dört Kentte Halk Tahliye Ediliyor

Osaka, Kyoto, Wakayama ve Nara bölgelerinde halkın tahliye edilmesi uyarısı yapıldı. Yerel ve uluslararası olmak üzere 600 uçuş seferi gerçekleştirilemedi. Hızlı tren seferleri de tayfun yüzünden yapılamıyor. Tayfundan etkilenebilecek otoyollarında geçici olarak kapatılmasına karar verildi.  

Turistik İşyerleri Kapalı

Osaka ve Kyoto kentleri ile Japonya’nın batısında bulunan mağazalar ve popüler turistik tesisler gün boyu kapalı olacak. Osaka’da bulunan birçok fabrikada faaliyetlerini durdurdu. Öte taraftan Kyoto İmparatorluk Sarayı ile diğer imparatorluk tesislerinde ziyaret yasaklandı.

Japonya Jebi tayfunu Osaka Kyoto NHK ajansı