İzmirliler Bu Görüntüye İsyan Etti: Suriyelilere Var da Bize Yok Mu?

TAKİP ET

İzmir Konak ilçesinde 'Dünya Yardım Fonu' tarafından Suriyelilere gönderilen yardım kolileri mahalle sakinlerini isyan ettirdi. Mahallelinin, 'Suriyelilere var da bize neden yok?' diyerek görevlilere tepki gösterdiği öğrenildi.

İzmir Konak ilçesinde ‘Dünya Yardım Fonu’ tarafından Suriyelilere gönderilen yardım kolileri mahalle sakinlerini isyan ettirdi. Mahallelinin, ‘Suriyelilere var da bize neden yok?’ diyerek görevlilere tepki gösterdiği öğrenildi. 

‘Dünya Yardım Fonu’ tarafından Suriyelilere gönderilen yardım kolileri İzmir Konak ilçesinde karışıklık yarattı. Yardım kolilerini gören mahalle sakinleri, ‘Suriyelilere var da bize yok mu?’ diyerek görevlilere tepki gösterirken ihbar üzerine mahalleye gelen polis ekipleri duruma müdahale etti ve kolilerin uluslararası bir yardım kuruluşundan geldiğini belirterek mahalle sakinlerini dağıttı.

YARDIM KOLİLERİ TEPKİLERE NEDEN OLDU

Alınan bilgilere göre, İzmir Konak ilçesine bağlı olan Altıntaş Mahallesi’nde bir aracın içinden indirilen ve üzerinde ‘Kızılhaç, Avrupa Birliği ve Kızılay’ amblemleri olduğu belirtilen 150 kolilik gıda ve giyim malzemesi mahalle sakinleri tarafından tepkilere neden oldu. Kolilerin sadece Suriyelilere dağıtılacağını öğrenen mahalleli duruma tepki gösterirken aynı mahallede ikamet eden ve İmam Hatip Lisesi çalışanı olduğu öğrenilen Suriye uyruklu bir kişi ile mahalleli arasında başlayan tartışmanın giderek büyümesi üzerine olay yerine polis çağırıldı. Yapılan ihbar üzerine mahalleye gelen polis ekipleri Suriyeliler için gelen yardım kolilerinin devlet tarafından finanse edilmediğini uluslararası yardım kuruluşundan geldiğini anlattı ve mahalle sakinlerini dağıttı. Öte yandan olayın ardından polis merkezine götürülen mahalle Muhtarının ifadesi alınarak tutanak tutulduğu bilgisine ulaşıldı. 

 

İzmir Konak Suriye Yardım kolisi mahalle dünya yardım fonu