İzmir'de Katliam Gibi Trafik Kazasında Acı Bilanço: 19 Ölü

TAKİP ET

Göçmenleri taşımakta olan bir kamyonun İzmir'de sulama kanalına devrilmesi sonucunda 19 kişi yaşamını yitirirken, 5 kişide yaralandı.

Göçmenleri taşımakta olan bir kamyonun İzmir’de sulama kanalına devrilmesi sonucunda 19 kişi yaşamını yitirirken, 5 kişide yaralandı.

Yabancı uyruklu düzensiz göçmenleri Yunanistan’ın Samos Adasına götürmek isteyen kamyon, sürücüsü kontrolü kaybedince dere yatağına devrildi. İzmir’de yaşanan bu katliam gibi trafik kazasında kamyon ters dönerken, 19 düzensiz göçmen hayatını kaybetti. Kamyon şoförününde aralarında bulunduğu 5 kişide yaralandı.

Bu korkunç trafik kazası, İzmir’in Gaziemir ilçesinde Adnan Menderes Havalimanı civarında sabah 08.00’de meydana geldi. Yunanistan’ın Samos Adası’na gitmek isteyen yabancı uyruklu göçmenler, insan tacirleriyle anlaştı. Yabancı uyruklu göçmenleri tekneye götürmekte olan kamyon, Menderes ilçesi istikametinde seyir halinde iken virajı alamayarak savrulduktan sonra bariyeri aşarak Değirmenci Deresi yatağına uçtu. Kamyon kasasında bulunan ve aralarında kadın ve çocuklarında olduğu yabancı uyruklu göçmenlerden bazıları etrafa savrulurken, bazıları da ters dönen kamyonun altında kaldı.  

İhbar üzerine olay yerine sevk edilen sağlık ile arama ve kurtarma ekipleri, 19 kişinin yaşamını yitirdiğini tespit etti. Korkunç kazada yaralanan 5 kişi ise ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Olayla ile ilgili soruşturmanın kazadan yaralı olarak kurtulan kamyon şoförünün ifadesine göre sürdürüleceği öğrenildi.

İzmir yabancı uyruklu göçmen trafik kazası insan tacirleri Samos Adası