İşte Yumurtadaki Ölüm Riski!

TAKİP ET

Sabah kahvaltılarımızın vazgeçilmezi olan ve kesinlikle sağlıklı bir besin olduğuna sonuna kadar inandığımız yumurta, ölümle sonuçlanabilen çok ciddi rahatsızlıklara neden olabiliyor.

Sabah kahvaltılarımızın vazgeçilmezi olan ve kesinlikle sağlıklı bir besin olduğuna sonuna kadar inandığımız yumurta, ölümle sonuçlanabilen çok ciddi rahatsızlıklara neden olabiliyor.

Sağlıklı beslenme programında baş köşeye oturttuğumuz ve çocuklarımıza her sabah kahvaltısında özen yedirmeye çalıştığımız yumurta, bizlere göre son derece sağlıklı bir besin olsa da Food and Drug Administration tarafından yayınlanan en riskli yiyecekler grubunda üst sıralarda olması oldukça şaşırttı.

US FDA tarafından en riskli yiyecekler grubuna dahil edilen yumurtanın, bakteriler etkisizleştirildikten sonra yenmesi gerekiyor. Aynı zamanda US FDA, bu konu ile ilgili önemli uyarılarda da bulunuyor.

Yumurta, insanların temel besin maddeleri arasında yer almaktadır. İçerdiği protein ve vitamin değerleri ile oldukça sağlıklı olduğuna inanılır. Tüm B vitaminlerini içeren, orta boyunda 5.5 gr protein barındıran, kolin ve omega 3 yağ asitleri bakımından zengin olan, D vitamini içeren ender gıdalar arasında bulunan, akındaki ‘peptit’ bileşeni ile yüksek tansiyonu düşüren ve selenyum minerali barındıran yumurta, çocuk gelişiminde oldukça önemli besinlerdendir.

Sağlığa bu kadar yararı olan yumurta, Salmonella adı verilen bakteri salgınında baş rolü oynadığı için tüketilirken çok dikkatli olunması gerekir. Sağlığa oldukça zararı olan Salmonella bakterisi, yumurtanın içerisinde üremektedir. Yumurta doğru tüketilmediği takdirde bu zararlı bakteri, rahatlıkla insanlara bulaşabilmektedir. Yumurtanın kesinlikle buz dolabında muhafaza edilmesi ve tüketilmeden önce iyice pişirilmesi gerekiyor. Ayrıca bu zararlı bakteriden korunmak için alınacak en iyi tedbirlerden biri de içeriğinde çiğ yumurta barındıran ürünlerden uzak durulmasıdır.  

             

yumurta Salmonella Food and Drug Administration