İşte Mandalinadaki Beyaz Liflerin Faydaları

TAKİP ET

Kış aylarının soğuk günlerinde soğuk algınlığı ve gribe yakalanmamak için bolca tükettiğimiz mandalinayı soyarken bir çoğumuz üzerindeki beyaz lifleri de özenle ayıklarız.

Kış aylarının soğuk günlerinde soğuk algınlığı ve gribe yakalanmamak için bolca tükettiğimiz mandalinayı soyarken bir çoğumuz üzerindeki beyaz lifleri de özenle ayıklarız. Bu bilinçsiz davranışımız bize çok pahalıya mal olmaktadır. Mandalinanın üzerindeki o beyaz liflerin birçok sağlık problemine iyi geldiğini bilseydik o lifleri seve seve tüketirdik. İşte mandalinanın üzerindeki o beyaz liflerin sağlığımıza faydaları...

Bağışıklığı kuvvetlendirir.

Kalp rahatsızlıklarında riski önemli ölçüde düşürür.

Cilt ve dokuların oluşumunu ve sürekliliğini sağlar.

Mandalinanın içeriğindeki C vitamini kolon, yemek borusu, mide, akciğer ve meme kanserinin önlenmesinde oldukça faydalıdır. Ayrıca içeriğindeki zengin C vitamini yaraların çabuk iyileşmesini sağlayan, kemikleri, bağları, tendonları ve kan damarlarını bir arada tutan vücudun kollojen sentezi açısından büyük önem taşır.

Mandalinanın içeriğindeki zengin A vitamini göz sağlığı açısından da faydalıdır. A vitamini, hücrelerin büyümesinde ve hücreler arasındaki iletişimin sağlanmasında önemlidir. Üreme sağlığı açısından da A vitamininin yeri ayrıdır.

Vücutta iltihap gelişim ihtimalini yarı yarıya düşüren kriptoksantin, mandalinada bolca mevcuttur.

Mandalinanın üzerindeki o lifler, bolca potasyum barındırdığından tansiyonu düşürür. Kanı temizler. Damar sağlığını koruduğundan dolayı da kalp rahatsızlıklarını ve damar sertliğini önlemede etkindir.

Mandalinanın üzerindeki liflerde yer alan pektin, uzun süre tokluk sağladığından obeziteyi önler.   

Yüksek kolesterol ve diyabet riskini düşürür.

Ruh sağlığını koruduğu gibi hafızayı kuvvetlendirir.

Yaşlılık dönemlerindeki kemik erimesine karşı adeta savaş açar.

Kalp krizi riskini yadsınamayacak oranda düşürür.

           

              

mandalina lif sağlık vitamin