İşte Böbreklerimizi Bitiren Alışkanlıklarımız

TAKİP ET

Vücudumuzda biriken atık maddeler, böbreklerimize zarar verebilir. Sıhhatli bir vücut ile huzurlu bir şekilde yaşamımızı sürdürebilmemiz için böbreklerimizin sağlıklı olması çok önemlidir.

Vücudumuzda biriken atık maddeler, böbreklerimize zarar verebilir. Sıhhatli bir vücut ile huzurlu bir şekilde yaşamımızı sürdürebilmemiz için böbreklerimizin sağlıklı olması çok önemlidir.

Günlük yaşantımız içerisinde birçoğumuz, böbreklerimize zarar veren ancak alışkanlık haline getirdiğimiz için sürekli yenilediğimiz davranışlarda bulunuyoruz. İşte böbrek sağlığımızı bitiren ve alışkanlık haline getirdiğimiz için sürekli yenilediğimiz o davranışlarımız;

Gün İçerisinde Yeterli Su İçmemek

Bir yetişkinin gün içerisinde en az 8 bardak su tüketmesi gerekir. Vücudumuzun detoksu içinde önem taşıyan su, böbreklerimizle buluştuğunda kanımızdaki toksinleri dışarı atar.

Aşırı Tuz Tüketimi

Bir insan, günlük yarım yemek kaşığından fazla tuz kesinlikle tüketmemelidir. Bu miktar aşıldığı takdirde sadece böbrek rahatsızlıklarını değil, kalp rahatsızlıklarını da tetiklemiş oluruz.

İdrarın Tutulması

Günlük yaşam içerisinde vaktimizin çoğu dışarıda geçmektedir. Bu yüzden her zaman tuvalet bulamadığımızdan ya da iş yoğunluğundan idrarımızı tutmak alışkanlık haline getirdiğimiz davranışlardandır. İdrarımızı kesinlikle tutmamalıyız. İdrar tutma gibi bir alışkanlığımız olursa idrar yollarımız hasar gördüğü gibi böbrek sağlığımıza da olumsuz etki yapar.

Ağrı Kesiciler

Bir yerimiz ağrıdığı zaman derhal ağrı kesici alırız. Ancak ağrı kesici çok sık almamaya özen göstermeliyiz. Ağrı kesiciler o an için ağrımızı geçirse de sık kullanımı böbrek ve karaciğer rahatsızlıklarına yol açabilir.

Aşırı Kırmızı Et Tüketimi

Kırmızı et tüketimi haftalık 2 porsiyonu geçmemelidir. Kırmızı etin içeriğinde fazla bulunan purin, vücutta ürik aside dönüşerek zamanla dokularda birikir. Dokularda biriken bu purin, böbrek taşı ve gut gibi rahatsızlıkları tetikleyerek sağlığımızı tehdit eder.

böbrek idrar ağrı kesici tuz