İstatistikler Belirledi! Ayrılık Acısını Erkekler Mi Yoksa Kadınlar Mı Daha Fazla Yaşıyor?

TAKİP ET

Aşk acısını erkek mi daha fazla çeker yoksa kadın mı? Bu her zaman tartışma konusu olmuş ancak her ortamda 'Kadınlar aşk acısını daha fazla çeker' cevabı daha ağır basmıştır. Peki, istatistik olarak bakıldığında yapılan araştırmalarda çıkan sonuçlara göre, aşk acısını erkekler mi yoksa kadınlar mı daha fazla yaşıyor?

Aşk acısını erkek mi daha fazla çeker yoksa kadın mı? Bu her zaman tartışma konusu olmuş ancak her ortamda ‘Kadınlar aşk acısını daha fazla çeker’ cevabı daha ağır basmıştır. Peki, istatistik olarak bakıldığında yapılan araştırmalarda çıkan sonuçlara göre, aşk acısını erkekler mi yoksa kadınlar mı daha fazla yaşıyor? 

Ayrılık sonrasında aşk acısını erkeklerin mi yoksa kadınların mı daha fazla yaşadığına dair yapılan bir araştırmada, yaşları 18 ve 23 arasında değişen erkek ve kadınlarda yapılan çalışmalar sonucunda erkeklerin kadınlardan daha fazla aşk acısı çektiği ve ayrılıktan daha fazla etkilendiği belirlendi. 

ERKEKLER KADINLARDAN DAHA FAZLA ACI ÇRKİYOR

Yapılan araştırmalara göre, bir ilişki bittiğinde erkeklerin duygusal anlamda kadınlardan çok daha fazla etkilendiği belirlendi. Bu durum genel olarak toplumda kadınların aşk acısını daha fazla yaşadığı şeklinde yorumlansa da yapılan araştırmalarda bu dönemi erkeklerin daha hassas ve zor atlattıkları ve daha kırılgan hale geldikleri belirlendi. Öte yandan erkeklerin ilişki bittiğinde özgüvenlerinin oldukça zedelendiği ve kendilerine güvenlerinin kalmadıkları da istatistiksel verilerle ortaya çıkıyor. Buna örnek olarak ayrılık döneminde bir erkeğin sevdiği kadının başka bir erkekle birlikte olma düşüncesinin erkeklerde çok baskın hale geldiği ve bu durumun yoğun yaşanmasından dolayı duygusal tepkilerinin daha fazla olabildiği belirtiliyor. Araştırmalara göre, kadınların ayrılık döneminde çevresinden daha fazla destek görmesi ve kadınların hissettiklerini ve üzüntülerini arkadaş çevresi ile rahat rahat paylaşabilmesi bu depresyon dönemini daha kolay atlatabilmelerini sağlıyor. 

 

Kadınsal bilgiler Aşk Acısı Kadınlar mı Erkekler mi Aşk acısını kim daha fazla yaşıyor Ayrılık