İstanbul'da Sahte İçki Faciası Büyüyor

TAKİP ET

İstanbul'da sahte içki nedeni ile hayatını kaybedenlerin sayısı 13'e yükseldi. Metil alkol ile üretim yapan şüphelilerin de aralarında bulunduğu 16 kişi gözaltına alındı.

Dün İstanbul Fatih'te bir büfeden sahte rakı alan kişiler hastaneye kaldırılarak yoğun bakıma alınmıştı. Onlarca kişi benzer şikayetlerle hastanelere başvurdu. Olayın polise intikal etmesi ile İstanbul Emniyeti'ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü soruşturma başlattı. Yapılan çeşitli incelemelerde, 23 Ekim tarihinden bu yana Fatih, Bayrampaşa, Gaziosmanpaşa ve Avcılar'dan ölüm nedeni şüpheli bulunan 13 kişiye ait cesetlerin Adli Tıp Kurumu Morgu’na götürüldüğü belirlendi. Adli Tıp uzmanlarından bilgi alan polis, 12 kişinin "metil alkol zehirlenmesi" nedeniyle öldüğü bilgisine ulaştı. Serdar Milyoner, Serhan Kayaer, Orhan Kutukız, Naci Çiftçi, Reis Gezer, Mustafa Mekik, Yılmaz Aydın, Dursun Üstün, Metin Kılıç, Hazım Rıza Pelvan, Mustafa Akçay ve kimliği belirlenemeyen 1 kişinin "sahte rakı"dan öldüğü tespit edildi. İMALATHANEYE BASKIN Cinayet Büro Amirliği ekipleri aynı şikayet ile tedavi gören kişilerin ifadesine başvurdu. Hastaların tamamının 200 cc'lik şişelerde satılan "Mastaki" adı verilen, sahte rakıdan zehirlendikleri belirlendi. Bu rakının satıldığı işyerleri tespit edildi ve sahte içki satan 6 işyeri sahibi gözaltına alındı. Şüphelilerin ifadesiyle, “sahte rakı” temin eden 6 toptancı belirlendi. Sivil ekipler, imalathanelere de baskın düzenledi. Bağcılar, Küçükçekmece ve Esenler'deki adreslere yapılan baskınlarda çok sayıda kaçak içki ve rakı yapımında kullanılan malzeme ele geçirildi. Cinayet Büro Amirliği’nde sorgulanan 4 kişinin “kaçak tütün satmak” ve “sahte içki” üretmek suçlarından kayıtları olduğu ortaya çıktı. SAYI ARTIYOR Bir yandan soruşturma devam ederken diğer yandan hastanelerdeki vaka sayısı da her geçen saat artıyor.

FATİH İstanbul istanbul fatih istanbul fatih sahte rakı sahte içki sahte rakı sahte rakı nasıl yapılıyor sahte rakı nedir sahte rakı ölümleri sahte rakı operasyonları