İstanbul İçin Yeni Kar Tahmini! 4 Ocak Günü Girecek Günlerce Sürecek: İstanbullular Donacak

TAKİP ET

Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul için yeni kar tahminlerini yayınladı. Soğuk ve yağışlı hava bir haftada 2 defa İstanbul'u vuracak. İstanbul'da cuma günü öğleden sonra yüksek kesimler den başlayan beyaz örtü 8 Ocak Salı gününe kadar devam edecek. 8 Ocak salı günü ise yeni bir kar yağışı gelecek ve bu defa daha etkili olacak.

İstanbul'a kar yağacak mı İstanbul'a ne zaman kar yağacak gibi sorular yanıt buldu. Yapılan son değerlendirme ve tahminlere göre Türkiye geneli Perşembe günü Balkanlar üzerinden gelen soğuk hava ve Akdeniz üzerinden gelen yağışlı havanın etkisi altına girecek. Soğuk hava dalgasına bağlı olarak Akdeniz'de oluşacak tepki alçak basıncı Kuzeydoğu istikametinde ilerleyecek. Boş ver Perşembe günü itibariyle önce sağanak yağış şeklinde başlayacak ve Trakya'dan başlayarak öğleden sonra soğuk hava dalgasının Yurda giriş yapması ile birlikte önce Karla Karışık Yağmur ardından sonra dönecek. İstanbul'da kar yağışının etkili olması beklenen şehirlerden biri.

KAR YAĞIŞI CUMA İLK SAATLERDE BAŞLIYOR

Hava durumu tahminlerine göre perşembe günü Balkanlar üzerinden gelen ve Trakya kesimine etkilemesi beklenen soğuk hava dalgası İstanbul'a Perşembe günü akşam saatlerinden itibaren giriş yapacak. Akdeniz üzerinden gelen yağışlı hava dalgası Perşembe günü gün boyu İstanbul'da yağmur yağışına neden olacak. Akşam saatlerinden itibaren ise Kuzey yönü kuvvetli rüzgarlar ile birlikte sıcaklıklar iyice düşecek. Perşembe gece saatlerinden itibaren kar yağışı etkili olmaya başlarken Cuma sabah saatlerinde Kansu rüzgarın para ile dönmesi ile birlikte hava aniden buz gibi olacak. Sıcaklığın bir anda düşmesi ile birlikte Cuma sabah saatlerine doğru yüksek kesimler dan bahseden Karla Karışık Yağmur ve kar gün boyunca etkili olmaya devam edecek. Sıcaklıklar Perşembe günü 7 derece olurken Cuma günü ise 2 - 3 derece olacak.

İSTANBUL BEYAZA BÜRÜNÜYOR

Cuma öğleden sonra İstanbul'da etkili olması beklenen kar yağışı ile birlikte yüksek kesimler den başlayan beyaz örtü Kent genelini saracak. Cuma günü geç saatlerde ve cumartesi sabahında İstanbullulara hatırı sayılır bir kar örtüsü bekliyor. Cumartesi günü ilk saatlerde yüksek kesimlerde yedi 15 santimetre sahil şeridi hariç diğer yerlerde 5 10 santimetre kare olması bekleniyor.

BİR SONRAKİ KAR YENİ HAFTADA

İstanbul'da cuma ve cumartesi günü etkili olması beklenen kar yağışlı hava dalgasının dan sonra pazar ve pazartesi günleri sıcaklıklar bir kaç derece olsa da artacak. Kentte pazar ve pazartesi günü yağış beklenmezken 8 Ocak salı gününden itibaren ise bu defa daha etkili ve yeni bir kar yağışı hava dalgası İstanbul'a giriş yapacak. Salı günü başlayacak olan muhtemel kar yağışı ile birlikte İstanbulluların yeniden beyaz örtü ile karşılaşma ihtimali oldukça yüksek.

 

son dakika hava durumu istanbul kar son dakika haberi istanbula kar yağacak mı istanbula ne zaman kar yağacak