İstanbul'da korkutan deprem

TAKİP ET

İstanbul'da 2-3 saniye sürdüğü belirtilen hissedilen bir deprem meydana geldi. Marmara Denizi'nde meydana geldiği aktarılan depremin büyüklüğü ise 4,2 olarak aktarıldı. 

İstanbul’da 2-3 saniye sürdüğü belirtilen hissedilen bir deprem meydana geldi. Marmara Denizi’nde meydana geldiği aktarılan depremin büyüklüğü ise 4,2 olarak aktarıldı. Derinliği 6.3 olarak paylaşılan depremi hisseden vatandaşlar büyük panik yaşarken AFAD depremin merkez üssünü Marmara Denizi’nin Tekirdağ açıkları olarak açıkladı.

AFAD Açıklama Yaptı

İstanbul'da meydana gelen depremin ardından İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan açıklama geldi. Açıklamada, depremin Marmara Denizi'nde Tekirdağ açıklarında saat 16.00'da meydana geldiği aktarılırken depremin büyüküğü 4.2 olarak açıklandı. 

Olumsuz Bir İhbar Alınmadı

Marmara Denizi'nde meydana gelen İstanbul ve Tekirdağ'da meydana gelen depremin ardından vatandaşlar büyük panik yaşarken depremle ilgili herhangi br olumsuz durum yaşanmadığı bilgisi aktarıldı. Deprem sonrasında açıklama yapan AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu, afet anında internet tabanlı mesajlaşma uygulamaları veya SMS göndermeyi tercih etmek gerektiğini söyledi.



İstanbul Valiliği'nden Açıklama

İstanbul Valiliği'nden depremle ilgili açıklama geldi. Tekirdağ'da oldukça şiddetli şekilde hissedilen depremin İstanbul'da da hissedildiği ve deprem kaynaklı herhangi bir olumsuz durum bilgisi alınmadığı aktarıldı. 

Kandilli'den Deprem Açıklaması

Depremle ilgili bir açıklamada Kandilli Rasathanesi'nden geldi. İstanbul'da da hissedilen depremin şiddetini 4.2 olarak açıklayan Kandilli Rasathanesi, depremin yerin 13 kilometre derinliğinde meydana geldiğini aktardı. 

istanbul deprem