İstanbul, Avrupa'yı Geride Bıraktı!

TAKİP ET

Edinilen bilgilere göre İstanbul'da bulunan mülteci sayısı, Avrupa'daki toplam mülteci sayısından bile fazla durumda.

Uluslararası Kurtarma Komitesi Başkanı David Miliband, mültecilerin çoğunlukla metropolleri tercih ettiğini ve İstanbul'daki mülteci sayısının, Avrupa'ya gelen mülteci sayısının toplamından daha fazla olduğunu belirtti.

Uluslararası Kurtarma Komitesi'nin verilerine göre İstanbul'da toplam 336 bin mülteci var ve bu sayı, Avrupa'ya giden mülteci sayısının toplamından daha fazla. Verilere göre Türkiye'de toplam 2,5 milyona yakın mülteci var.

SURİYE'YE DÖNMEYİ DÜŞÜNMÜYORLAR

Uluslararası Kurtarma Komitesi, Türkiye'de yürüttüğü çalışmalar kapsamında İzmir ve çevresindeki 800 aile ile görüşme gerçekleştirdi. Bu araştırmadan çıkan sonuçlara göre; Türkiye'ye gelenlerin yüzde 80'i Suriyeli ya da Iraklı.Türkiye'ye gelenlerin neredeyse tamamı mülteci ve ekonomik amaçlarla göç etmiyorlar, tamamı savaştan kaçıyor. Mültecilerin büyük kısmının amacı Türkiye'ye yerleşmek değil, Avrupa ülkelerine gitmek.

Associated Press Haber Ajansı'na konuşan Miliband, Suriyelilerin ülkelerine dönmeyi amaçlamadıklarını belirtti. Avrupa'ya yasal yollardan girişlerin Suriyelilere kapalı olduğunu vurgulayan Miliband "Türkiye'ye iltica başvuru merkezlerinin açılması şart. Böylece bu insanlar gitmek istedikleri ülkeye başvurularını Türkiye'de yapabilir ve ne zaman gidebileceklerine dair somut bir yanıt alabilirler" dedi.