İsrail'den Yeri Yerinden Oynatacak Tehdit: "Vururuz!"

TAKİP ET

İsrail Savunma Bakanı Lieberman son yaptığı açıklamada, İran'ı açık açık tehdit etti. İran'ın Tel Aviv'i vurması durumunda İsrail'in de Tahran'ı vuracağını söyleyen Lieberman, 'Umarım onlar bizi bu konuda provoke etmezler ve yeni bir çatışma başlatmazlar.' dedi.

İsrail Savunma Bakanı Lieberman son yaptığı açıklamada, İran’ı açık açık tehdit etti. İran’ın Tel Aviv’i vurması durumunda İsrail’in de Tahran’ı vuracağını söyleyen Lieberman, ‘Umarım onlar bizi bu konuda provoke etmezler ve yeni bir çatışma başlatmazlar.’ dedi. 

İsrail’in Savunma Bakanı olan Avigdor Lieberman, İran’ın Suriye’de herhangi bir askeri üs kurmasına İsrail’in asla izin vermeyeceğini söylerken Rusya’nın Suriye stratejisine katılmadıklarını belirtti. Öte yandan Moskova’nın kendi öncelikleri olduğunu aktaran Lieberman, İsrail’in her zaman Moskova’nın stratejilerine saygı duyduğunu söyledi.

‘RUSLAR İSRAİL’DEN NEFRET ETMİYOR’

Katıldığı Panel’de açıklamalarda bulunan Lieberman, İsrail’in Ruslarla herhangi bir çatışmadan kaçınmak için Rusya’yla iletişim kanallarını açık tuttuğunu söyledi. ‘Ruslar gerçekten İsrail’den nefret etmiyor.’ diyen Lieberman, Ruslar’ın İsrail devletini yıkmanın iyi bir şey olmadığını düşündüğünü iddia etti. 

‘İRAN’IN SURİYE’DE ÜS KURMASI KIRMIZI ÇİZGİMİZ’

İsrail’in kırmızı çizgisinin İran’ın Suriye’de herhangi bir noktada üs kurması olduğunu söyleyen Lieberman, İran’ın Suriye’de İsrail’e karşı herhangi bir gerginlik çıkarması sonucunda ortamın gerginleşeceğini söyledi. 

‘UMARIM BUNLAR SADECE AMERİKAN FİLMLERİNDE KALIR’

İran ve İsrail ilişkilerinde mütekabiliyet olduğunu söyleyen İsrail Savunma Bakanı Lieberman, onların Tel Aviv’i vurması durumunda İsrail’in de Tahran’ı vuracağını aktardı. Tüm bu açıklamaların yanı sıra olası bu durumların Amerikan filmlerinde kalmasını ve gerçek olmamasını temenni ettiğini söyledi. Bu yüzden İran’ın İsrail’i provoke etmemesi ve yeni bir çatışma başlatmamasını umduğunu belirtti.

 

Dünya haberleri İsrail İran Tehdit Suriye Rusya Lieberman