İsrail Güçleri Namazdaki Mescid-i Aksa Cemaatine Bomba ve Mermilerle Saldırdı: Yaralılar Var

TAKİP ET

İsrail polisi Filistin'de terör estirmeye devam ediyor. En son Mescid-i Aksa üzerinde egemenlik ilan eden İsrail Polisi burada Cuma namazı kıldırmamıştı. Alınan son bilgiye göre ise namazda olan Mescid-i Aksa cemaatine plastik mermi ve ses bombaları ile saldırıda bulundu.

İsrail polisi Filistin’de terör estirmeye devam ediyor. En son Mescid-i Aksa üzerinde egemenlik ilan eden İsrail Polisi burada Cuma namazı kıldırmamıştı. Alınan son bilgiye göre ise namazda olan Mescid-i Aksa cemaatine plastik mermi ve ses bombaları ile saldırıda bulundu.

İsrail polisi yine orantısız güç şiddetini kullandı. En son Müslümanların ibadet yeri olan Mescid-i Aksa’yı kapatarak Cuma namazını yasaklayan İsrail güçleri bu kez de ibadet eden vatandaşlara ses bombası ve plastik mermi ile saldırdı. Polis, dün ibadet yerleri olan Mescid-i Aksa’nın kapatılmasını protesto etmek için Aslanlı Kapı’ya gelen Müslümanlara orantısız güç uyguladı.

BİRÇOK KİŞİ YARALANDI

Aslan Kapı önünde yatsı namazı kılmak için toplanan vatandaşlar namaz sonunda polisin saldırısına uğradı. Namaz sonrasında vatandaşlar üzerinde orantısız güç uygulayan İsrail polisi acımasızlığını bir kez daha gözler önüne serdi. Yaşanan saldırıda atılan plastik mermi ve ses bombaları sonucunda Kudüs Yüksek İslam Heyeti Başkanı ve Mescid-i Aksa Hatibi Şeyh Sabri dahil olmak üzere en az 14 Filistinli yaralanarak hastaneye kaldırıldı. 

PLASTİK MERMİ VE SES BOMBALI MÜDAHALE

Saldırıda en az 14 Filistinli ile birlikte yaralanan Mescid-i Aksa Hatibi Şeyh Sabri, "Yatsı namazını eda ettikten sonra bir anda ses bombaları atılmaya başladı. Plastik mermi ile cemaat hedef alındı. Bir anda izdiham yaşandı ve yaralananlar oldu. İsrail polisinin plastik mermiyle müdahalesinde ben de yaralandım. Daha sonra hastaneye kaldırıldım ve hamdolsun şu anda iyiyim. Çok şükür vücudumda herhangi bir kırılma yok, ciddi bir yaralanma yok." ifadelerinde bulundu.

 

israil filistin mescid-i aksa yatsı namazı cemaat saldırı plastik mermi ses bombası yaralı