İsrail Gazze Şeridi'nde 31 Camiyi Tamamen Yıktı

TAKİP ET

İsrail savaş uçaklarının, abluka altında olan Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 5 cami daha tamamen yıkıldı. 7 Ekim tarihinden bu tarafa Gazze Şeridi'ne İsrail ordusu tarafından düzenlenen saldırılarda tamamen yıkılan cami sayısının 31'e yükseldiği açıklandı.

İsrail savaş uçaklarının Gazze Şeridi'ndeki camileri hedef alan saldırılarına dair Gazze'deki Vakıflar Bakanlığı tarafından yazılı bir açıklama yapıldı. 

İsrail savaş uçaklarınıın düzenlediği bombardımanda 5 camiyi daha tamamen yıktığının kaydedildiği açıklamada, İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'ni hedef alan saldırıları sonucunda 7 Ekim tarihinden bu tarafa tamamen yıkılan cami sayısının 31'e yükseldiği belirtildi. 

Gazze'deki Vakıflar Bakanlığı tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, İsrail saldırılarında tamamen yıkılan cami sayısının 26 olduğu kaydedilmişti. 

İsrail savaş uçaklarının düzenlediği bombardımanda Vakıflar Bakanlığı binasının yanı sıra Vakıflar Bakanlığı'na bağlı Kur'an-ı Kerim Radyosu binası ve Rum Ortodoks Kilisesi gibi bazı sivil noktaların da hedef alınarak vurulduğuna değinilen yazılı açıklamada, bu bombardımanlarda bakanlık personeli 10 kişinin yaşamını yitirdiği ve yaralılar olduğu da kaydedildi.  

Filistin - İsrail Çatışması Filistin Devleti İsrail Cami saldırı Gazze Şeridi