İsrail Gazze'de Yerinden Edilmiş İnsanların Konvoyunu Bombaladı

TAKİP ET

Abluka altında olan Gazze Şeridi'nde yerinden edilmiş insanlardan oluşan konvoy, İsrail savaş uçakları tarafından bombalandı. Saldırıda en az 70 kişinin yaşamını yitirdiği açıklandı.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Gazze İçişleri Bakanlığı, İsrail saldırılarından dolayı evlerini terk etmek zorunda kalan Filistinliler, israil savaş uçakları tarafından atılan bombaların hedefi oldu. 

Yerinden edilmiş Filistinlilerden oluşan konvoya İsrail savaş uçaklarınca düzenlenen bombardımanda en az 70 kişi yaşamını yitirirken, 200'ü aşkın kişide yaralandı. 

İsrail'den Yeni Bir Katliam

Saldırıyı İsrail tarafından yapılan yeni bir katliam olarak niteleyen Filistin resmi haber ajansı Wafa, İsrail saldırıları ile yerinden edilen Filistinlilerin konvoy oluşturarak yollara düştüğü Reşid ve Salahaddin Caddeleri'ndeki 3 ayrı kafileye İsrail savaş uçakları tarafından bomba atılarak saldırıldı. 

İsrail Bu Akşam Saat 20.00'ye Kadar Süre Vermişti

7 günden beri bombardımana tutulan Gazze Şeridi'nin kuzeyinde yaşayan Filistinlilerin kentin güneyine geçmeleri için akşam saat 20.00'ye kadar süreleri olduğu İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee tarafından açıklanmıştı. 

İsrail Çocuk Hastanesini Fosfor Bombasıyla Vurdu

Ayrıca Gazze Şeridi'nde bulunan Durra Çocuk Hastanesi, İsrail savaş uçaklarının hedefi oldu. İsrail savaş uçakları fosfor bombalarıyla Durra Çocuk Hastanesi'ni vurdu.  

 

İsrail Filistin konvoy saldırı