İsrail Gazze'de Bir Okulu Bombaladı

TAKİP ET

Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerinin yanı sıra içerisinde evlerini terk etmek zorunda kalan insanlarında olduğu Birleşmiş Milletler (BM) Filistinli Mültecilere Yardım Ajansına (UNRWA) ait bir okul, İsrail savaş uçakları tarafından bombalandı.

Filistin resmi haber ajansı WAFA'nın yaptığı haberde, Gazze Şeridi'nin güneyinde bulunan Han Yunus Mülteci Kampı'ndaki UNRWA'ya ait bir okul, İsrail savaş uçakları tarafından vuruldu. 

İsrail savaş uçaklarının bombardımanları nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan insanların sığındığı UNRWA'ya ait okula düzenlenen saldırıda ölü ve yaralılar olduğu bildirildi. 

Öte taraftan Han Yunus'un Havuz bölgesinde evlerini terk edenlerin sığındığı Ahmed Abdulaziz Okulana yakın mesafede bulunan bir ev, İsrail savaş uçaklarının hedefi oldu. Hava saldırısı sonrasında ölü ve yaralılar olduğu açıklandı. 

WAFA tarafından yapılan bir başka haberde de Han Yunus'un güneyindeki el-Bekri ailesinin evinin İsrail savaş uçaklarının hedefi olduğu ve saldırıda 7'si çocuk olmak üzere 9 kişinin yaşamını yitirdiği, ağır bombardımanda yıkılan evin enkazında halen insanların olduğu kaydedildi. 

Gazze Sağlık Bakanlığı'nın resmi facebook sayfasından bir paylaşımda bulunan Bakanlık Sözcüsü Eşref el-Kudra, Han Yunus ve Mısır sınırına yakın Refah bölgesine İsrail savaş uçaklarının düzenlediği hava saldırılarında, çoğunluğunu çocuk ve kadınlardan oluşan can kayıpları yaşandığını ifade etti. Kusra, ölü ve yaralılara dair detaylı bilgi paylaşımında bulunmadı. 

Rafah'ta İsrail savaş uçaklarının saldırı düzenlediği bölgede hedef alınan 2 evde görgü tanıklarına göre en az 20 kişi yaşamını yitirdi. 

Gazze Şeridi'nde Nusayrat Mülteci Kampı'na düzenlenen İsrail hava saldırısı sonucu küçük bir bebek yaşamını yitirirken, yaralananların olduğu kaydedildi. 

Gazze Şeridi'nin Cibalya bölgesinde İsrail savaş uçakları tarafından bombalanan evde 13 Filistinli hayatını kaybederken, çoğunluğunu kadın ve çocukların olışturduğu 15 kişinin yaralandığı açıklandı. 

Yine Gazze Şeridi'nin güneybatısında bulunan Tel el-Heva Mahallesi'nde sivillerin yaşadığı binalara İsrail savaş uçakları tarafından hava saldırısı düzenlendi. Saldırı sonucunda hayatını kaybedenlerin ve yaralıların enkazdan çıkarılmaya çalışıldığı kaydedildi. 

 

İsrail Gazze Şeridi Filistin Devleti Filistin - İsrail Çatışması UNRWA