İsrail Bir Kirli Oyun İçin Daha Düğmeye Bastı: 1915 Olaylarının Soykırım Olarak Tanınması Konusunu Meclis Gündemine Aldı

TAKİP ET

ABD'nin İsrail Büyükelçiliği'nin Kudüs'e taşınması sırasında 62 Filistinliyi katleden ve soykırım yapan İsrail, yaşananlara tepki gösteren Türkiye'ye karşı yeni bir hamle daha yapmaya hazırlanıyor.

ABD’nin İsrail Büyükelçiliği’nin Kudüs’e taşınması sırasında 62 Filistinliyi katleden ve soykırım yapan İsrail, yaşananlara tepki gösteren Türkiye’ye karşı yeni bir hamle daha yapmaya hazırlanıyor. 

Türkiye, ABD'nin İsrail Büyükelçiliği'ni Kudüs'e taşıması ve 62 Filistinlinin katletmesine en büyük tepkiyi göstermişti. İsrail ise bu tepkinin ardından Türkiye’ye karşı Ermeni ve Kürt kartını oynamaya hazırlanıyor. Kirli bir oyunun içine giren İsrail, 1915 olaylarının soykırım olarak tanınması ve "Kürt halkının bağımsızlığının tanındığı" bir taslak üzerinde çalışıyor. 

MECLİS GÜNDEMİNE ALINACAK
1915 olayları sırasında Ermenilerin öldürülmesinin soykırım olarak tanınması konusunun İsrail meclis gündemine alınmasına karar verildiği öğrenildi. Bu konuda parlamentoya bir öneri sunan Sol eğilimli Merez Partisi'nin genel başkanı Tamar Sandberg, 1915 olaylarının soykırım olarak tanınmasını istedi. 120 milletvekilinin sadece 16’sının katıldığı oturumda Çarşamba günü oylanarak kabul edilen önergenin genel kurulda ne zaman tartışılacağı ise henüz bilinmiyor. 

KÜRT BAĞIMSIZLIĞI TASARISI HAZIRLIYORLAR
Diğer yandan İsrailli aşırı sağcı milletvekillerinin yine Türkiye’ye karşı Kürt kartını oynamaya hazırlandığı da gelen bilgiler arasında yer aldı. "Kürt halkının bağımszlığının tanındığı" bir başka taslak üzerinde çalışıldığı da öğrenildi.

ANKARA’DAN TEPKİLER GELDİ
İsrail’in bu girişimlerine Ankara’dan gelen ilk tepkiler ise "İsrail ateşle oynuyor" yönünde oldu. Kaynaklar, İsrail’in Türkiye’ye karşı "siyasi baskı" arayışında olduğuna dikkat çekti. 

 

İsrail 1915 olayları soykırım son dakika son dakika haberi