İsrail Basını: Ölen İsrailli Sayısı 600'e Yükseldi

TAKİP ET

Filistinli unsurların İsrail tarafına düzenlediği saldırılarda ölen İsraillilerin sayısının 600'e yükseldiği İsrail basınında yapılan haberlerde yer aldı.

İsrail merkezli Kanal 13 televizyonu ve diğer medya organlarında yer alan haberlerde, Flistinli silahlı gruplar tarafından dün başlatılan ve bugün de süren saldırılarda ölen İsrailli sayısına dair güncel bilgi paylaşımı yapıldı.

Yeni paylaşılan güncel bilgilere göre, dünden bu tarafa süregelen Flistinli silahlı grupların saldırılarında 600 İsrailli yaşamını yitirirken, 2 bin İsrailli de yaralandı. 

Esir Alınan İsrailli Sayısı Tahmin Edilenden Çok Fazla

El-Aksa Televizyonu'na açıklamalarda bulunan Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugaylarının Sözcüsü Ebu Ubeyde, Mescid-i Aksa'nın ve Filistinli esirlerin savunulması için başlatılan 'Aksa Tufanı' saldırısının sürdüğünü beyan etti. 

'Aksa Tufanı' saldırısından dolayı İsrail'in derin bir krizle karşı karşıya kaldığına değinen Ubeyde, onlarca İsraillinin esir alındığını ve İsrailli esirlerin sayısının Netanyahu'nun tahmin ettiğinden kat kat fazla olduğunu iddia etti. 

İsrailli esirlerin Gazze Şeridi'nin her tarafında olduğunu ifade eden Ubeyde, İsrail Gazze halkına ne yapıyorsa, aynı muamelenin İsrailli esirlere de uygulanacağını söyledi.  

Filistin Devleti İsrail Kassam Tugayları saldırı