İŞKUR'da 20 milyon TL'lik usulsüzlük! 10 ilde operasyon: 35 gözaltı var

TAKİP ET

İŞKUR'da ihale ile düzenlenen meslek edindirme ve iş başı eğitim programlarında usülsüzlük yaparak kurumu 2014-2018 seneleri arasında 20 milyon TL zarar uğrattıkları tespit edilen 21'i İŞKUR personeli ile toplamda 58 kişi hakkında gözaltı kararı alındı. 10 ilde gerçekleştirilen operasyonda toplamda 35 şüpheli yakalandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu’nca yapılan çalışma kapsamında, ihbarlar neticesinde İŞKUR Genel Müdürlüğünde çalışan memurların usülsüzlükler yaptığı ve sahte belgelerle kursa katılmayan vatandaşlara ödemeler yapılarak toplamda 20 milyon TL kurumu zarara uğrattığı tespit edildi.

RÜŞVET DE VAR

Kurum müfettişlerinin incelemesinin ardından raporun düzenlendiği, yine düzenlenen raporda ihalelerdeki usulsüzlük yapıldığı tespit edildi. Şüphelilerin telefonları dinleyerek kanıt toplanıldı. Şüpheliler hakkında, "Suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve örgüte üye olma", "Nitelikli dolandırıcılık", "Resmi belgede sahtecilik", "Rüşvet", "İhaleye fesat karıştırma" suçlamaları ile soruşturma başlatıldı.

24 AYRI SUÇA KARIŞTILAR

24 ayrı suç işleyen 21' i İŞKUR personeli, 17'si şirket yetkilisi, 13'ü sahte kursiyer, 7'si usülsüz kursiyer ve kimlik hazırlayan toplamda ise 58 şüpheli hakkında gözaltı kararı alındı. 10 ilde gerçekleştirilen eşzamanlı çalışma ile 35 şüpheli yakalandı. Diğer şüphelilerin yakalanması için polis çalışma yürütüyor.

 

Usulsüzlük ihale