İş Arayanlar Dikkat! Sağlık Bakanlığı En Az İlkokul Mezunu 5 Bin Personel Alımı Yapacak

TAKİP ET

Sağlık Bakanlığı personel alımı yapıyor. Bünyesindeki memur personel eksikliğini gidermek isteyen Sağlık Bakanlığı Devlet Personel Başkanlığı üzerinden ilanı çıktı. Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayınlanan ilanda farklı şekillerde Sağlık Bakanlığı'na en az ilköğretim mezunu personel alımı yapılacağı belirtildi. Yapılacak personel alımı için Sağlık Bakanlığı 5 bin 298 kişilik kadro açtı.

Sağlık Bakanlığı personel alımı yapıyor. Bünyesindeki memur personel eksikliğini gidermek isteyen Sağlık Bakanlığı Devlet Personel Başkanlığı üzerinden ilanı çıktı.  Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayınlanan ilanda farklı şekillerde Sağlık Bakanlığı'na en az ilköğretim mezunu personel alımı yapılacağı belirtildi. Yapılacak personel alımı için Sağlık Bakanlığı 5 bin 298 kişilik kadro açtı.

Devlet Personel Başkanlığı Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan personel ihtiyacı listesini yayınladı. Yapılan duyuruya göre Sağlık Bakanlığı bünyesinde görevlendirilmek üzere 5 bin 298 memur personel alımı yapılacak. İlanın Sağlık Bakanlığı bünyesindeki memur personel eksikliğini gidermek amacıyla yayınlandığı belirtilirken, alımların en az İlköğretim mezunu seviyesinde olduğu açıklandı. Sağlık Bakanlığı tarafından yapılacak alımların 3591 sürekli işçi, 432 engelli personel ve 1276 eski hükümlü işçi olmak üzere toplam 5 bin 298 kişilik kadro olduğu belirtildi.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?
Sağlık Bakanlığı personel alımı başvurusu yapmak isteyen adayların Öncelikle 657 sayılı devlet memurları kanununun 48 inci maddesindeki Şartları yerine getirmesi gerekiyor. Bu maddeye ek olarak engelli personeller için durumlarını ilgili mevzuata göre yetkili sağlık kuruluşlarından alınan engelliler için sağlık kurulu raporu ile belgelemeleri isteniyor.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?
Sağlık Bakanlığı personel alımı başvurusu yapacak olan adayların başvuru süresi olan 4 Eylül - 13 Eylül tarihleri arasında başvurularına İŞKUR internet sitesi aracılığı ile yapmaları gerekiyor. Personel alımı için herhangi bir mülakat yapılmayacağı ve değerlendirmelerin kura çekimi sonucu olacağı da ilanda yer aldı.

sağlık bakanlığı personel alımı memur personel alımı ilkokul mezunu personel alımı son dakika sağlık bakanlığı personel alımı