İran'dan Suriye'ye Füze Saldırısı

TAKİP ET

Yıllardır iç Savaşı'nın devam ettiği Suriye'de yeni bir gelişme daha yaşandı. Geçtiğimiz hafta İran'da yapılan askeri Geçit töreni sırasında silahlı saldırı düzenlenmişti. Saldırıdan Suriye sorumlu tutan İran Suriye'nin bazı noktalarını füzeyle vurduğunu duyurdu.

Bugün bir açıklama yapar İran Devrim muhafızları Suriye'nin doğusunda konuşulan silahlı gruplara yönelik füze saldırısı düzenlediklerini duyurdu.

İRAN RESMİ HABER AJANSI DUYURDU

İran resmi haber ajansı IRNA,  tarafından yapılan duyuruya göre de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sık sık gündeme getirdiği ve bölgenin güvenliği için kilit bir öneme sahip olan Fırat nehrinin doğusuna saldırı düzenlendi. Fırat Nehri'nin Doğu kısmında aralarında terör örgütü PKK'nın uzantısı YPG PYD’nin doğduğu silahlı terör örgütleri bulunuyor.

22 EYLÜL'DEKİ SALDIRIYA YANIT!

İran Devrim muhafızları tarafından yapılan açıklamada bölgeye Balistik füze gönderildiği belirtilirken 22 Eylül'de yaşanan ve en az 24 kişinin öldüğü ve 60'tan fazla kişinin yaralandığı saldırıyor yanıt olarak bu saldırının yapıldığı vurgulandı. İran yönetimi ahvaz da yaşanan saldırı sonrası Körfez ülkeleri ve ABD suçlamış daha sonra saldırıyor Al Ahvaziye isimli bir terör örgütü üstlenmişti. Reuters’ın verdiği son bilgilere göre ise bu sabah gerçekleşen füze saldırısı bu gruba yönelikti.

son dakika haber dünya iran suriye füze saldırısı