İran'daki Patlamanın Faili Polat Alemdarmış!

TAKİP ET

İran'da gerçekleşen bombalı saldırının ardından bomba saldırısının faili hakkında Press Tv yeni bir haber hazırladı. Failin fotoğrafı yerine Necati Şaşmaz'ın fotoğrafının kullanılması büyük tepkilere neden oldu.

İran haber ajansı olan Press Tv tarafından geçtiğimiz günlerde gerçekleşen bombalı saldırı hakkında önemli bir haber hazırlandı. Gerçekleşen patlamada 5 Amerikan askeri olmak üzere 20 kişinin hayatını kaybettiği öğrenilmişti. Patlamanın faili hakkında araştırma devam ederken yeni bir haber yapıldı. Fail olarak ünlü oyuncu Necati Şaşmaz'ın fotoğrafı kullanıldı. Bir zamanlar Polat Alemdar rolü ile ünlenen Necati Şaşmaz'ın fotoğrafını ekranda görenler büyük şaşkınlık yaşadılar. 

İran'ın resmi haber ajansı olarak bilinen Press Tv adeta bir skandala imza attı. Daha önce sosyal medyada mizahi amaçlı olarak gerçekleştirilen bir paylaşımı gerçek bir haber haline getiren ajans kısa sürede büyük tepkilere neden oldu. Polat Alemdar rolü ile ünlenen Necati Şaşmaz'ın bir vesikalık fotoğrafı kullanıldı. Daha önce dizide MİT ajanı olarak lanse edilen Polat Alemdar'ın fotoğrafı kullanılmış. Film sahnesi adeta gerçek oldu. 

SOSYAL MEDYADA TEPKİLER GECİKMEDİ

Daha öncede aynı hataları yapan Press Tv PKK kaynakları tarafından yönetilen bir sosyal medya adresindeki haberi gerçek gibi alarak paylaşımını gerçekleştirdi. Sosyal medya üzerinden durum kısa sürede ortaya çıktı. Bunun üzerine pek çok sosyal medya kullanıcısı duruma tepki gösterdi. Şaja gibi bir olayın yaşandığı İran'da bombalı saldırının faili olarak Necati Şaşmaz'ın fotoğrafı kullanıldı. 

iran patlama necati şaşmaz polat alemdar