İran'da İç Karışıklık! Türkiye Olaylara Destek Veren İki Ülke Liderinin Adını Açıkladı

TAKİP ET

İran'da devam eden ve git gide daha da büyüyen iç karışıklıkla ilgili Türkiye'den bir açıklama daha geldi. İran'daki olaylarla ilgili konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bu gösterilere iki ülkenin destek verdiği bunlarında ABD Başkanı Trump ve İsrail Başbakanı Netenyahu olduğunu söyledi.

İran’da devam eden ve git gide daha da büyüyen iç karışıklıkla ilgili Türkiye’den bir açıklama daha geldi. İran’daki olaylarla ilgili konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bu gösterilere iki ülkenin destek verdiği bunlarında ABD Başkanı Trump ve İsrail Başbakanı Netenyahu olduğunu söyledi.

Ankara Temsilcileri ile kritik bir görüşme gerçekleştiren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İran’da yaşanan iç karışıklık ve protestolarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İran’da yaşanan çatışmalara destek veren iki ismi açıklayan Çavuşoğlu, bunlardan birinin ABD Başkanı Trump diğerinin de İsrail Başbakanı Netenyahu olduğunu söyledi. Diğer ülkelerin İran’da yaşanan olaylara ilişkin destekleme yaptığını görmediğini söyleyen Çavuşoğlu, olayları yakından takip ettiklerini de söyledi.

İRAN’DAKİ OLAYLAR TÜRKİYE’DEKİ GEZİ OLAYLARI İLE BENZETİLİYOR

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif ile temas gerçekleştirdiklerini söyleyerek, ülkede telefonların sık sık kesildiği bilgisini aldığını ve İranlı mevkidaşı Zarif’in ülkedeki olayların o kadar da kötü olmadığını söylediğini aktardı. Olayların bir dönem Türkiye’de yaşanan ‘Gezi Olayları’ ile benzerlik taşıdığının belirtildiğini söyleyen Çavuşoğlu, İran yönetiminin protestoculara karşı oldukça dikkatli davrandığını aktararak bazı eylemcilerin bıçak, Molotof ve silahlarla rastgele ateşler açması sonucunda insanların öldüğünü ve insanların galeyana getirildiğini söylediğini belirtti.

TRUMP VE NETENYAHU DETSEK VERİYOR

Çavuşoğlu, yaşanan olayların arkasında başka güçlerin olduğunun söylendiğini belirterek, bu sürece destek veren iki kişi olduğunu bunlarında ABD Başkanı Donald Trump ve İsrail Başbakanı Netenyahu olduğunu söyledi. Diğer hiçbir ülkeden İran’daki gösterileri destekleyecek herhangi bir paylaşım gözlemlemediğini söyleyen Çavuşoğlu, dışarıdan gelen bu tür kışkırtıcı müdahalelere karşı olunduğunu söyledi.

 

Dünya haberleri İran İranda yaşananlar Mevlüt Çavuşoğlu Trump Netenyahu Kimler destekliyor Türkiye Açıklama