İran'da Düşen Uçağın Sahibi Hüseyin Başaran İlk Kez Konuştu: "Belki Ters Ama"

TAKİP ET

İran'da 11 Kadının hayatını kaybetmesi ile sonuçlanan Başaran holdinge ait Uçak kazasında Başaran Holding'in sahibi ve Mina Başaran'ın babası Hüseyin Başaran ilk defa konuştu. Kazada kızı Mina Başaran'ı kaybeden Hüseyin Başaran, "Tam rapor çıkmadan konuşmak belki ters ama gelen ön bilgilere göre uçağın bir arızası olmadığı pilotajdan kaynaklanan bir düşme olduğu söyleniyor." ifadelerini kullandı.

Başaran holdinge ait uçak İran'da Düşmüş ve Mina Başaran'ın da aralarında bulunduğu 11 kadın Hayatını kaybetmişti. Kazanın üzerinden aylar geçtikten sonra Uçan sahibi Hüseyin Başaran ilk kez açıklama yaptı. Hüseyin Başaran açıklamasında, Kazaya ilişkin İran sivil havacılığının hazırladığı örnek Torun yakın bir zamanda açıklanmasını Umut ettiğini belirterek, "Ön raporu İran sivil havacılığının açıklaması gerekiyor. Belki bir ay içinde açıklayacaklar diye umut ediyorum" diye konuştu. Rapora ilişkin kendilerine gelen bilgilere göre kazanın pilotaj hatası gibi gözüktüğünü de belirten Başaran, "Tam çıkmadan (rapor) konuşmak da belki ters ama gelen ön bilgilere göre uçağın bir arızası olmadığı, pilotajdan kaynaklanan bir düşme olduğu söyleniyor. Ancak gerçekler, rapor açıklanınca sizler gibi hepimiz öğreneceğiz"  ifadelerini kullandı.

ÖN RAPORU İRAN SİVİL HAVACILIĞI AÇIKLAYACAK

Atatürk Havalimanı Genel Havacılık raporunda bulunan holdinge ait MC Havacılık binasında basın mensuplarına açıklama yapan Hüseyin Başaran, Kazaya ilişkin raporun yakın bir zamanda açıklanacağını belirtti. Kızının da aralarında bulunduğu 11 kişinin hayatını kaybettiği kaza hakkında ilk kez konuşan Başaran, "Kara kutular Fransa'da açıldı. Ön raporu, İran'da kırım olduğu için İran sivil havacılığının açıklaması gerekiyor. Onlar da eli kulağında diye söylediler. Önümüzdeki günlerde, belki bir ay içinde açıklayacaklar diye umut ediyorum" dedi. 

"PİLOTAJ HATASI GİBİ GÖZÜKÜYOR

Gazetecilerin kazaya ilişkin bir öngörüsü olup olmadığı ile ilgili sorusu üzerine Hüseyin Başaran, "Pilotaj hatası gibi gözüküyor. Tam çıkmadan (rapor) konuşmak da belki ters ama gelen ön bilgilere göre uçağın bir arızası olmadığı pilotajdan kaynaklanan bir düşme olduğu söyleniyor. Ancak gerçekleri, rapor açıklanınca sizler gibi öğreneceğiz" dedi.

mina başaran başaran holding hüseyin başaran jet kazası iranda düşen jet son dakika