İran'a Yaptırım Uygulayan ABD'ye Büyük Şok! Uluslararası Adalet Divanı, İran'ın "Yaptırımlar Askıya Alınsın" Talebini Kabul Etti

TAKİP ET

Uluslararası Adalet Divanı, İran tarafından yapılan ABD'nin İran'a yönelik yatırımların arttırılması ile ilgili talebini kabul etti.

ABD'nin İran'a uyguladığı yaptırımların askıya alınması ile ilgili İran'ın tedbir talebi uluslararası Adalet Divanı tarafından kabul edildi.

BÜYÜK GERİLİM YAŞANMIŞTI

İran’a karşı bir dizi yaptırımları uygulayan ABD'nin bu davranışının ardından ABD ve İran arasında büyük gerilim yaşanmıştı. Amerika Birleşik Devletleri başkanı Donald Trump bir açıklama yaparak Bu haliyle görüşmeye hazır olduğunu fakat talebini İran'dan gelmesi gerektiğini söylemişti.

İRAN: YAPTIRIM KARARLARI HAKSIZ

ABD'nin yaptırım kararlarına haksız olduğunu söyleyen İran ise acilen durdurulmasını istemiştir ile görüşme talebinde bulunulması açıklamıştı.

İRAN İÇİN ZAFER NİTELİĞİ TAŞIYOR

Bunun üzerine uluslararası Adalet divanında başvuran İran yatırımların askıya alınmasını istemişti. Bu konuda kararını veren uluslararası Adalet Divanı ABD’den uyguladığı yaptırımların İran'a insani yardımlar ve sivil havacılık güvenliğini tehlikeye atmadan evin olmasını talep etti. İran için uluslararası Adalet Divanı dan çıkan karar Zafer niteliği taşıyor.

 

abd iran yaptırım uluslararası Adalet Divanı şok