Irak Ordusundan Kerkük İçin Askeri Harekat! Peşmerge Diken Üstünde

TAKİP ET

Irak Ordusu son günlerde yapılan Kerkük operasyonu ile ilgili ilk somut adımı bugün attı ve Kerkük'ü almak için askeri harekata resmi olarak başladı. Irak Ordusunun Kerkük için başlattığı operasyon sonucunda binlerce peşmerge gücü de alarma geçti.

Irak Ordusu son günlerde yapılan Kerkük operasyonu ile ilgili ilk somut adımı bugün attı ve Kerkük’ü almak için askeri harekata resmi olarak başladı. Irak Ordusunun Kerkük için başlattığı operasyon sonucunda binlerce peşmerge gücü de alarma geçti.

Kuzey Irak’tan son alınan bilgilere göre, Irak Ordusu Peşmergenin elinden Kerkük’ü almak için askeri harekata başladı. Peşmerge ise Irak Ordusuna karşılık alarm haline geçti.

BÜYÜK HAREKETLİLİK

Dün gece Kerkük çevresinde büyük hareketlilik yaşandığı bilgisine ulaşılırken özellikle de Irak Ordusunun hareketliliği dikkat çekti. Diğer yandan Iraklı güçlerin peşmerge mevzilerine uzaklıklarının sadece birkaç kilometre uzaklıkta olduğu aktarıldı.

TANSİYON GİDEREK YÜKSELİYOR

Kerkük bölgesinde son günlerde tansiyonun oldukça yüksek olduğu biliniyor. Son bilgilerde, IKBY Bölgesel Başkanı olan Mesud Barzani’nin oğlu Mansur Barzani’nin silahlanarak Kerkük’e giriş yaptığı belirtilmişti. Bugün Irak Ordusunun Kerkük’ü almakiçin askeri harekat başlatması tansiyonun daha da yükselmesine neden olurken Kerkük’te peşmergenin orduya karşı hazırlıklarının hareketli hale gelmesi de dikkatlerden kaçmadı.

 

flaş haber kuzey ırak ırak ordusu kerkük operasyon kerkükü alma operasyonu peşmerge