Irak İlk Kez PKK'yı Vurdu! Tepelerine Bomba Yağdırdılar

TAKİP ET

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) PKK'ya yönelik Kandil merkezli operasyonları Devam ederken Irak yönetimiyle tartışmalı bölgeler arasında yer alan Kuzey Suriye sınır hattındaki Şengal bölgesinde bulunan PKK mevzilerini vurdu. Irak'ın Bağdat kentinden Kalkan savaş uçakları PKK hedeflerine bomba yağdırdı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) PKK'ya yönelik Kandil merkezli operasyonları Devam ederken Irak yönetimiyle tartışmalı bölgeler arasında yer alan Kuzey Suriye sınır hattındaki Şengal bölgesinde bulunan PKK mevzilerini vurdu.  Irak’ın Bağdat kentinden Kalkan savaş uçakları PKK hedeflerine bomba yağdırdı.

Türkiye sınır hattında bulunan Kuzey Irak topraklarında birçok noktayı denetimi altına alınan TSK, Hakurk ve Kandil bölgesine doğru ilerlemesine devam ediyor.  Türk Silahlı Kuvvetleri ve PKK'lı gruplar arasında çatışmalar devam ederken bölgede kandili de içine alacak şekilde kapsamlı bir kara ve hava harekatına hazırlık yapılıyor.  Türk Silahlı Kuvvetleri PKK'nın Merkez kampları ve faaliyet alanlarına yakın kesimlere geçici üsler kurmaya başladı.

ASKERLER HAKİM NOKTALARA İNDİRİLİYOR
Bölgede hakim tepe ve noktalara helikopterler ile asker indiriliyor. Geçiş güzergahlarına ise yığınaklar yapılmaya devam ediliyor.  Türk Silahlı Kuvvetleri operasyon birlikleri ile PKK'lı gruplar arasında bazı bölgelerde birçok noktada çatışmalar yaşanıyor. 

IRAK İLK KEZ VURDU
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın operasyonu sinyali verdiği Kuzey Suriye sınırında bulunan Şengal bölgesindeki PKK hedeflerine dün akşam Irak savaş uçakları bomba yağdırdı. Şengal'in Geli Kersi bölgesindeki PKK mevzileri,  önceki gün saat 16.30 sularında Bağdat'tan Havalanan 8 savaş uçağı ile yoğun hava bombardımanında tutuldu. Bombardımanda örgüt hedeflerinin imha edildiği belirtildi. Henüz kayıplara ilişkin herhangi bir bilgi verilmedi.

 

son dakika türk silahlı kuvvetleri PKK operasyon ırak