Irak Hükümeti'nden Çok Kritik Son Dakika Açıklaması: Ordu Sincar'da Konuşlandı!

TAKİP ET

Irak ordusunun PKK'lı teröristlerin ikinci kandil olarak tanımladığı Sincar'a girişinin başladığı belirtilmişti. Irak Hükümeti son yaptığı açıklamada, Irak ordusunun Sincar'a konuşlandığını resmi olarak duyurdu. İşte detaylar…

Irak ordusunun PKK’lı teröristlerin ikinci kandil olarak tanımladığı Sincar’a girişinin başladığı belirtilmişti. Irak Hükümeti son yaptığı açıklamada, Irak ordusunun Sincar’a konuşlandığını resmi olarak duyurdu. İşte detaylar…

Bölücü terör örgütü PKK’nın ikinci Sincar’ı olarak tanımlanan Sincar’a Irak ordusu güçlerinin ilerleyişi dün gece saatleri itibariyle duyurulmuştu. Irak ordusunun Sincar’a girişi Irak Hükümeti tarafından da doğrulandı ve resmi olarak duyuruldu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN IRAK YAPMAZSA BİZ YAPACAĞIZ DEMİŞTİ

Öte yandan geride bıraktığımız günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, PKK’lı teröristler için gerekeni Irak Hükümetinin yapmaması halinde Türkiye’nin yapacağını duyurmuştu. Erdoğan’ın yaptığı açıklamanın hemen ardından Irak ordusunun Sincar’a girmeye başlaması dikkatlerden kaçmadı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN KONUYLA İLGİLİ NE SÖYLEDİ?

Irak ordusunun Sincar’a giriş yapmaya başlamasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan durumla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan, Irak’tan bu konuyla ilgili görüşme yapmak için Türkiye’ye bir yetkili geleceğini ve MİT Müsteşarı ile görüşme yapacağını belirtti. Yapılacak olan bu görüşme sonrasında konuyla ilgili daha sağlıklı bir netice alınacağını söyledi. Ayrıca Erdoğan, Irak yönetiminin bunu başarmakta sıkıntı yaşadığını dile getirmesi durumunda yine ikili görüşmeler yapılacağını ve gereken neyse Türkiye’nin gerekeni Sincar’da da yapacağını söyledi. ‘Sincar da bizim için önemli’ diyen Erdoğan buradaki terör örgütlerine Türkiye’nin asla tahammülü olmadığını ve teröristlerin temizlenmesi için her şeyin yapılacağını belirtti.

 

Son daakika Irak hükümeti Irak ordusu Sincar Operasyon Cumhurbaşkanı Erdoğan