İntihar Eden Femen'in Kurucusu İntihar Notu İle Şok Etti!

TAKİP ET

Ukraynalı ünlü feminist grubu FEMEN'in kurucu üyelerinden olan Oksana Şaçko, Fransa'nın başkenti Paris'te bulunan evinde ölü olarak bulundu.

Ukraynalı ünlü feminist grubu FEMEN’in kurucu üyelerinden olan Oksana Şaçko, Fransa’nın başkenti Paris’te bulunan evinde ölü olarak bulundu.

Gerçekleştirdiği çıplak protesto eylemleriyle ünlenen feminist grup FEMEN’in lideri olan İnna Şevçenko, FEMEN grubunun üç kurucu üyesi arasında yer alan Oksana Şaçko’nun intihar neticesinde yaşamını yitirdiğini doğruladı.

İntihar olayı duyulmadan öncede sosyal paylaşım sitelerinde yer alan bazı paylaşımlarda da Şaçko’nun Paris’teki dairesinde ölü bulunduğu bilgisine yer verilmişti.

Şaçko’nun intiharı ile ilgili bir başka iddia ise Şaçko’nun intihar etmeden önce ‘Hepiniz sahtesiniz’ şeklinde intihar notu bıraktığı. İntihar ile ilgili bir başka iddia ise Şaçko’nun, son iki yıl içerisinde iki kez daha intihar girişiminde bulunduğu yönünde.

Ukraynalı ünlü aktivistin neden intihar ettiğine dair yakınları ve yetkililer tarafından henüz bir açıklama yapılmadı.

Oksana Şaçko Kim?

31 Ocak 1987 yılında Khmelnitski’de dünyaya gelse de Kiev’de yaşadı. Oyunculukta yapan Şaçko, FEMEN grubunu, 2008 yılının Nisan ayında Anna Hutsol ve Alexandra Shevchenko ile birlikte kurduktan sonra grup, dünyada ‘teşhirci protesto grubu olarak’ ünlendi.   

Oksana Şaçko FEMEN Ukrayna Fransa Paris intihar