Instagramda takipçi sayısını arttırmak için ne yapılmalı? Takipçi sayısı nasıl arttırılır?

TAKİP ET

Her geçen gün daha da hızlı gelişen teknoloji ile birlikte kullandığımız sosyal ağlarda kendini geliştirmeye ve yenilenmeye devam ediyor. Dünya üzerinde milyonlarca insanın kullandığı sosyal ağlardan biri olan Instagramla ilgili merak edilen pek çok şey bulunuyor. 

Her geçen gün daha da hızlı gelişen teknoloji ile birlikte kullandığımız sosyal ağlarda kendini geliştirmeye ve yenilenmeye devam ediyor. Dünya üzerinde milyonlarca insanın kullandığı sosyal ağlardan biri olan Instagramla ilgili merak edilen pek çok şey bulunuyor.  Sosyal medya ağları hayatımızın artık tamamen bir parçası haline gelirken yaşadığımız her anı burada paylaşarak teknoloji üzerinden haberleşmeye başladık. Peki, sosyal ağlar arasında en çok kullananlardan biri olan Instagramda takipçi sayısı nasıl yükseltilir? Takipçi sayısını yükseltmek için ne yapmak gerekir? İşte Feed Medya’dan Sosyal Medya Uzmanı Hacı Mustafa Özsoy’dan çok önemli tüyolar…

Instagramda Nasıl Takipçi Arttırılır?

Milyonlarca insanın kullandığı sosyal ağlardan biri olan Instagramda takipçi arttırmak için ne yapmak gerektiğini merak eden kişiler bu sorunun cevabını araştırıyor. Feed Medya Sosyal Medya Uzmanı olan Hacı Mustafa Özsoy, herkesin merak ettiği takipçi yükseltme tüyolarını paylaştı. Özsoy, başarılı bir Instagram hesabı kullanmak ve takipçi sayılarını arttırmak için en önemli şeyin samimiyet olduğunu söyledi. Kullanıcıların profil, ve kapak fotoğrafları, yaptığı paylaşımlardaki dil ve samimiyetin takipçiler için çok önemli olduğunu aktaran Özsoy, tutarlı bir samimiyetin her zaman kazandığına dikkat çekti. 


70-20-10 Kuralı Nedir?

Dünya genelinde bilinen 70-20-10 kuralın dikkat çeken Sosyal Medya Uzmanı Özsoy, söz konusu kurala göre, hedef kitlenize hitaben kendinizle veya firmanızla ilgili yaptığınız bir paylaşım yüzde 70 oranında gören kullanıcının zamanına değer katmalı, yüzde 20 oranında kullanıcılarınıza bir fikir sunmalı ve yüzde 10 oranında sizi veya firmanızı direkt olarak tanıtmalı. Öte yandan en önemli kurallardan birinin en fazla 6-8 hashtag kullanılması olduğunu belirten Özsoy, hashtag kullanırken hangi amaçla kullanıldığına da dikkat edilmesi gerektiğini ifade etti. Bu sebeple 6-8 hashtag önerildiğini bunun fazlasının spam’a düşmenize sebep olacağını söyledi. Takipçi arttırmak için tüyolar veren Sosyal Medya Uzmanı Özsoy, yarışma ve çekilişlerle büyümenin arttırılabileceğini, lokasyon eklemenin çok önemli bir detay olduğunu ifadelerine ekledi.

 

ınstagram takipçi