İngiltere'de 4 Camiye Birden Saldırı

TAKİP ET

İngiltere'nin Birmingham kentinde Gece saatlerinde 4 camiye balyozla saldırı düzenlendi. Polis ekipleri faizleri tespit etme çabalarına terörle mücadele biriminin de destek verdiğini açıkladı.

İngiltere'nin Birmingham kentinde Gece saatlerinde 4 ayrı camiye balyozla saldırı düzenlenirken ülkenin terörle mücadele ekipleri de olayla ilgili soruşturmaya dahil oldu.

Polisin yaptığı açıklamada bir şahsın saat 02.32 de kentte bulunan bir caminin camlarını balyozla kırdığına dair ihbar yapıldı. Polise yaklaşık 42 dakika sonra da başka bir camiye benzer bir saldırı yapıldığına dair ihbar geldi. Polis ihbar üzerine kentte bulunan diğer camileri dolaşırken iki ayrı ibadet yerinin daha saldırıya uğradığı belirlendi.
Polis saldırıların birbiriyle bağlantılı olduğuna inanıldığı açıklarken olay yerinde delillerin toplandığı ve güvenlik kamerası görüntülerinin incelendiği bildirildi.

Terörle mücadele ekibi de de soruşturmaya dahil oldu

Konu hakkında açıklama yapan polis şefi Dave Thompson, Yeni zelanda'daki saldırıların ardından bölgedeki Cami kilise ve diğer ibadet yerlerine destek vermek için ilgili mekanların cemaatleri ile yakın bir şekilde çalıştıklarını belirterek, "Bunun gibi zor zamanlarda, toplumlarımızda uyumsuzluk, belirsizlik  ve korku çıkarmaya çalışanlara karşı herkesin bir araya gelmesi son derece  önemlidir." dedi. Şu anda saldırıların nedeninin bilinmediğini belirten polis şefi, "Söyleyebileceğim şey, polis ve Terörle Mücadele Biriminin, kimin sorumlu  olduğunu bulmak için yan yana çalıştıkları." şeklinde konuştu.

son dakika ingiltere camiye saldırı son dakika haberi