İngiltere Siber Saldırı İle Sarsıldı! Sağlık Sistemi Veri Tabanına Erişilemiyor!

TAKİP ET

İngiltere'de sağlık IT sistemine düzenlenen siber saldırının şoku yaşanıyor. Başkent Londra'nın da aralarında bulunduğu bazı bölgelerde siber saldırı nedeniyle sağlık sistemi çöktü. Tüm ülkede başka bir siber saldırı ihtimaline karşı alarm verildi.

İngiltere’de sağlık IT sistemine düzenlenen siber saldırının şoku yaşanıyor. Başkent Londra’nın da aralarında bulunduğu bazı bölgelerde siber saldırı nedeniyle sağlık sistemi çöktü. Tüm ülkede başka bir siber saldırı ihtimaline karşı alarm verildi. 

İngiltere’de Başkent Londra’nın da aralarında bulunduğu bazı bölgelerde sağlık bilgi işlem sistemi siber saldırı sonucunda çöktü. Ülke genelinde siber saldırı nedeniyle alarm durumuna geçilirken, acil hastalar yaşanan olaydan olumsuz etkilendi. 

LONDRA’NIN MERKEZİNDE 5 BÜYÜK HASTANE ETKİLENDİ
Siber saldırıdan Londra’nın merkezindeki The Royal London ve St Bartholomew's ve Barts Health grubuna ait beş büyük hastane de etkilendi. Barts Health grubu bir açıklama yaparak siber saldırı nedeniyle bilişim altyapılarında büyük çapta aksamalar olduğunu duyurdu. Yetkililer, hemen acil durum planını devreye sokarak, hastaların sağlığını ve güvenliğini sağlamak adına ambulansların civardaki komşu hastanelere yönlendirmeye başladı. 

ZORUNLU OLMADIKÇA HASTANELERE GELMEYİN ÇAĞRISI YAPILDI
Siber saldırıdan etkilenen hastaneler dışındakiler hala hizmet vermeye devam ediyor. Tedavi olmak isteyen hastalar da bu hastanelere yönlendiriliyor. İngiltere halkına yapılan çağrıda sadece şiddetli ve akut tıbbi koşullara sahip olmaları durumunda hastanelere başvurmaları tavsiye edildi. İngiltere Ulusal Sağlık Hizmetleri bilişim teknolojileri bölümünden bir yetkili ise yaptığı açıklamada, siber saldırının farkında olduklarını ve karşılık vermeye çalıştıklarını belirtti. 

İSPANYA “FİDYE YAZILIM” UYARISI YAPMIŞTI
İngiltere 8 Haziran tarihinde seçimlere gidecek. Bugün düzenlenen siber saldırı hakkında Sağlık Bakanlığı yetkililerinden henüz bir açıklama yapılmadı. İspanya hükümeti ise geçtiğimiz Cuma günü pek çok şirkete yönelik, “fidye yazılımları” olarak bilinen zararlı yazılımlarla gerçekleştirilecek büyük çapta bir siber saldırı uyarısı yapmıştı. Bahsedilen fidye yazılımlarda bilgisayarları kilitleyip kullanılamaz hâle getirirken sisteme yeniden giriş yapılabilmesi için belirli bir paranın ödenmesini mecburi kılıyor.

 

ingiltere siber saldırı fidye yazılım sağlık sistemi veri tabanı sağlık IT sistemi londra