İnanılmaz Ama Gerçek! 5 Tane Böbreği Var!

TAKİP ET

İki kez böbrek nakli olan ancak fonksiyonları kaybolan talihsiz adamın 5. böbreğini karnında taşıdığı öğrenildi.

İki kez böbrek nakli olan ancak fonksiyonları kaybolan talihsiz adamın 5. böbreğini karnında taşıdığı öğrenildi. 

Tıp alanında yaşanan gelişmelere her geçen gün yenisi ekleniyor. Afyon'un Bolvadin ilçesinde yaşayan bir adamın yıllar önce iki böbreğinin de fonksiyonlarını yitirdiği öğrenildi. Bunun üzerine diyalize giren adam bir kez böbrek nakli oldu. Ancak böbreği bir süre sonra vücut kabul etmeyince yeniden fonksiyonlarını yitirdiği öğrenildi. 

Doktorlar tarafından yapılan kontroller sonrasında böbrek yetmezliğine yeniden yakalanan adamın yeni bir böbrek nakli olmasına karar verildi. Böbrek nakli başarılı bir şekilde sonuçlandı. Ancak yine mutluluk kısa sürdü. 7 yıl sonra ortaya çıkan sonuçlara göre talihsiz adamın yeniden organ nakline ihtiyaç duyduğu belirlendi. 

5. BÖBREĞİ KARNINDA!

Aradan geçen yıllar içerisinde yeniden sağlığı bozulan talihsiz adamın yeniden organ nakline ihtiyaç duyduğu belirlendi. Pamukkale Hastanesine başvuran talihsiz adamın yeniden böbreğe ihtiyaç duyduğu belirlendi. Başarılı bir operasyonun ardından karın boşluğu bölgesinde yeni bir bölüm açıldı. Bu bölüme ise yeniden nakledilen böbreğin yerleştirilmesine karar verildi. Bunun üzerine başarılı bir operasyon geçiren adamın yeni böbreğini karnında taşıyor olması son derece dikkat çekti. Çalışmayan böbreği ise vücudundan almadıkları öğrenildi. Bunun üzerine 5 farklı böbreği olan talihsiz adamın sağlığına yeniden kavuştuğu için mutlu olduğu belirlendi. Artık fazla böbrekli olduğu için kendinde ağırlık hissettiği belirlendi.

5. böbrek sağlık böbrek nakli