İlaçsız Adet Sancısı Nasıl Geçer

TAKİP ET

Bazı kadınların çok yoğun olarak yaşadığı, bireylerin hayatını olumsuz etkileyen adet sancılarını, evde ilaç almadan azaltmak hatta geçirmek mümkün…

Yaşanılan derin ağrı ve kasılmalar kişinin günlük hayatını olumsuz etkiler. O zaman evde ilaçsız, adet ağrılarını azaltmanın yollarına bir bakalım…

ADET AĞRISI NEDİR?

Kadınların aylık periyodlar ile gördüğü adet dönemlerinde, kimi zaman normal kimi zaman ise büyük sancılarla geçirdikleri kasılmalara adet sancısı denir. Bu kasılmaların nedeni rahim içi tabakanın yenilenmesidir. Adet sancısı en çok karın ve kasığın kasılması, çarpıntı ve bel ağrısı şeklinde görülür. Bunların dışında yorgunluk, stres, sinirlilik hali, çarpıntı gibi şikâyetler de adet sancısı sırasında görülebilir. Tıp biliminde adet sancısına dismenore denir.

ADET AĞRISI İLAÇSIZ NASIL GEÇER?

Adet kramplarını geçirmenin ilk yolu vücudu sıcak tutmaktır. Bir havluyu ısıtarak veya bir sıcak su torbası yardımıyla alt karnınızı ısıtabilirsiniz. Sıcaklık kan dolaşımınızı hızlandıracak ve böylece ağrınız azalacaktır. Ilık bir duş almak veya ayakları sıcak su içinde bekletmek de faydalı olacaktır.
Sıcak içecekler de adet sancısına iyi gelir.  Papatya çayı, civanperçemi çayı, nane çayı ve zencefil çayı içmek sizi rahatlatıp ağrının azalmasını sağlayacaktır.
Masaj kan dolaşımını hızlandırıp adet sancılarına kesebilir. Alt karın bölgesine avuç içi ve parmak uçlarınızla dairesel hareketlerle masaj yapın.
Uzun vadede adet sancısını azaltmak için ise düzenli egzersiz yapmalısınız. Sportif bir yaşam, endorfin salgılamanızı tetiklediği için adet dönemlerinizi sancısız geçirmenize neden olacaktır.
Adet dönemlerinde uzun ve yorucu egzersizden kaçının. Hafif tempoda yürüyüş ağrınızı azaltıp daha iyi hissettirecektir.

İlaçsız Adet Sancısı Nasıl Geçer adet ağrısı nasıl geçer bitkisel adet sancısı nasıl geçer ne iyi gelir adet sancısı için ne yapılmalı adet sancısı nasıl geçer kadınlar kulübü adet sancısı ne iyi gelir