İkinci El Araç Alacaklar Dikkat! Artık Zorunlu Olacak

TAKİP ET

Yeni sisteme göre Nisan ayından itibaren geçerli olmak üzere ikinci el araç alacaklar için ekspertiz raporunun zorunlu olmasına karar verildi.

İkinci el araç satın alacaklar için yeni bir düzenlemenin getirildiği öğrenildi. Nisan 2019 tarihinden itibaren geçerli olması beklenen yeni sistemde araç alım satım işlemlerinde belirli raporların istenmesi bekleniyor. Bu raporlar arasında ekspertiz raporu da zorunlu hale getiriliyor. Daha önce ikinci el otomobil işlemlerinde ekspertiz raporu zorunlu değildi. Ancak yeni sistemde alıcıların daha güvenilir ortamlarda işlem yapmaları için bu rapor zorunlu hale getirildi. 

İkinci el araç satışlarında kilometre düşürme ve aracın hasarının gizlenerek satılması gibi bazı işlemler yapılıyordu. Bu işlemler çerçevesinde tüketiciler birtakım sorunlar yaşamaya başladılar. Bu sorunların ortadan kaldırılması için hükümet destekli olarak birtakım yeniliklerin gerçekleştirilmesine karar verildi. Yeni dönemin 1 Nisan 2019 yılında başlaması bekleniyor. Ekspertiz raporu zorunlu hale getirilecek. 

EKSPERTİZ GÜVENİLİR DEĞİL

Ekspertiz firmaları hakkında da çeşitli iddialar gündeme gelmeye başladı. Belirli bir standart üzerinde çalışmadıkları için bunun belirli bir standart üzerine oturtulması gerektiği dile getirildi. Yeni sistemde ekspertiz raporu detaylı bir şekilde incelenecek. Bu rapor olmadan satışın gerçekleşmesi mümkün olmayacak. 

Bazı tüketiciler ekspertiz kurumlarının büyük bir kısmının güvenilir olmadığını iddia ediyor. Bunun üzerine işini düzgün yapan firma sayısının son derece az olduğu bir kez daha dile getirildi. Ekspertizler hakkında günümüzde binlerce şikayetin geldiği öğrenildi. Bu sistemin hayata geçmesi için öncelikli olarak güven sorununun çözülmesi planlanıyor. 

ikinci el araç yeni uyarı