İki Ülke Arasında Büyükelçi Krizi! İsrail'den Türkiye'nin Kudüs Büyükelçisine: "Ülkeyi Terk Et"

TAKİP ET

İsrail'den Türkiye'ye elçilik misillemesi geldi ve Türkiye'nin Kudüs'teki Büyükelçisi Gürcan Türkoğlu'nun ülkeyi terk etmesini istediği öğrenildi.

İsrail’den Türkiye’ye elçilik misillemesi geldi ve Türkiye’nin Kudüs’teki Büyükelçisi Gürcan Türkoğlu’nun ülkeyi terk etmesini istediği öğrenildi.

İsrail ve Türkiye arasında elçilik krizi büyüyor. Türkiye’nin İsrail Büyükelçisi’ni Dışişleri Bakanlığı’na çağırarak ülkesine dönmesini istemesinin ardından İsrail’de Türkiye’nin Kudüs Büyükelçisi Gürcan Türkoğlu’nun ülkeyi terk etmesini istedi. Türk yetkililerden gelen açıklamalarda ise Türk yetkililerin Gürcan Türkoğlu’nun ülkeye dönüşünü değerlendirildiği aktarıldı. 

TÜRKİYE İSRAİL BÜYÜKELÇİSİNİ GÖNDERMİŞTİ

Türkiye, İsrail’in Ankara Büyükelçisi Eitan Naeh’i Dışişleri Bakanlığı’na çağırmış ve Gazze’de yaşanan olaylar nedeniyle İsrail’in tutumunun protesto edildiğini belirterek bir süre ülkesine dönmesinin uygun olacağı belirtilmişti. 

İSRAİL’İN SALDIRGAN TUTUMU PROTESTO EDİLDİ

Dün, Gazze’de gerçekleştirilen protestolarda İsrail askerlerinin Gazze’de yaptığı katliam sonrasında 61 Filistinlinin  hayatını kaybettiği ve 2 bin 770’ten fazla Filistinlinin de yaralandığı öğrenilmişti. Katliam sonrasında Türkiye İsrail’in saldırgan tutumunu protesto etmiş ve ülkede 3 gün ulusal yas ilan edildiği duyurulmuştu. 

İSRAİL'DEN TÜRK BÜYÜKELÇİSİYLE MİSİLLEME YAPTI

Türkiye’nin İsrail’i protesto etmesinden dolayı ülkesine dönmesini istediği İsrail Ankara Büyükelçisi Naeh’in ülkesini savunan açıklamalarda bulunduğu ve katliamı savunduğu öğrenilmişti. Dışişleri Bakanlığı’nda yapılan görüşme sonucunda büyükelçi Naeh’in bir süreliğine ülkesine dönmesine karar verildi. İsrail’de bu olayın sonrasında Türkiye’nin Kudüs Büyükelçisi Gürcan Türkoğlu’nun ülkeyi terk etmesini istediği ortaya çıktı. Bu durum İsrail’in Türkiye’ye karşı misilleme yapması olarak değerlendirildi.

 

Son dakika İsrail TürkiyeiBüyükelçilik Kriz Kudüs Gürcan Türkoğlu