İdrar Rengi Hastalıklar Hakkında Bilgi Veriyor

TAKİP ET

Uzmanlar tarafından yapılan araştırmalar sonrasında idrar renginin pek çok hastalık konusunda aslında ipuçları verdiği öğrenildi.

Uzmanlar tarafından yapılan araştırmalar sonrasında idrar renginin pek çok hastalık konusunda aslında ipuçları verdiği öğrenildi. 

İdrar rengi uzmanlar tarafından yapılan araştırmaların ardından önemli sağlık sorunları hakkında bilgi verebiliyor. Bu anlamda dikkatli olmakta fayda olduğu ifade ediliyor. İdrar vücutta bulunan atıkların böbreklerden süzülerek dışarı atılmasını sağlıyor. Dışarı gerektiği gibi atılmadığı takdirde çeşitli hastalıklara sebep olabileceği belirtiliyor. 

Vücutta biriken zararlı toksinlerin ve maddelerin vücutta birikmesi bu sayede engellenmektedir. İdrar rengi bu süreçte değişiklik gösterebilir. İdrar renginin ve kokusunun değişmesi yenilen besinlerden kaynaklanabileceği gibi aynı zamanda kanser ve enfeksiyon gibi çeşitli ciddi hastalıklar nedeniyle de olabileceği dile getirildi. 

İDRAR RENGİ NEYİ ANLATIYOR

İdrarı sadece rengine göre değerlendirmek doğru olmayacaktır. Bunun için bulanık olup olmadığına da bakılması gerekir. İdrarda meydana gelen anormal durumlar kimyasal birkaç test sonucunda profesyonel anlamda anlaşılabilir. İdrarda koyu sarı ya da beyaza yakın renkler çok tehlikeli olarak sınıflandırılmaz. Bu durum genellikle sıvı tüketimi ile alakalıdır. Çok fazla sıvının tüketilmesi idrar renginin beyaz olmasını sağlarken susuzluk idrarın koyu sarı olmasını sağlayabilir. İdrarın kırmızı olması kan seviyesinin artması ciddi sorunların habercisi olabilir. Bazı ilaçlar, zehirlenmeler idrarın rengini değiştirebilir. İdrarın daha koyu bordoya yakın bir renk olması ise idrar yollarında kitle, kanser ve ağır enfeksiyonların olduğu anlamına gelebilir. Mutlaka bir doktor kontrolünden geçmek gerekebilir. 

sağlık idrar rengi hastalıklar