İdrar Kaçırma Nedir, Nasıl Tedavi Edilir?

TAKİP ET

Çok sayıda doğum yapmış kadınlarda sıklıkla görülen idrar kaçırma olayında istem dışı olarak merdiven çıkarken hapşırırken öksürürken hatta , yük kaldırma gibi karın içindeki basıncın arttığı durumlarda ortaya çıkar. Çok fazla doğum yapmış kadınlarda daha çok görülebilen idrar kaçırma nedeni idrar torbası ile uretra arasındaki kapaktaki yapının bozulmasından kaynaklanmaktadır.

Bu kapağın işlev gösterememesi nedeni ile ortaya çıkar.Yazımızın başında belirttiğimiz gibi, çok sayıda doğum yapmak nedeni ile vajinan sarkmalar yine idrar kaçırmanın en önemli nedenlerinden biridir.

İdrar Kaçırma Her Yaş Grubunda Görülür mü ?

Her yaş grubunda görülen idrar kaçırma tuvalet arayışı iken tuvaletini tutamayıp istem dışı da olsa idrarın kaçırılmasıyla sonuçlanır. Jinekolojik operasyonlar sonrasında ortaya çıkan idrar kaçırma komplikasyonu devam ediyorsa en kısa sürede operasyonu gerçekleştiren doktora başvurulmalıdır. Bu rahatsızlığın nedeni ve tipinin belirlenmesi bu sorunun çözümü ve tedavi şeklinin belirlenmesi açısından en önemli aşamadır. Bazı durumlarda cerrahi müdahale gerektiren bu hastalık çeşitli tekniklerle de tedavi edilebilmektedir.

İdrar Kaçırma Nedeni Ve Tedavisi

İdrar kaçırma nedeni ve tipinin belirlendiği bu özel incelemelerin ürodinami incelemeleri adı verilmektedir. Bu inceleme bu konuda özel eğitim görmüş kişiler tarafından özel merkezlerde uygulanmaktadır. Bu tanının konması ve hastalığın tedavisi için hastanın tedavisini belirlemek için, yapılan bu inceleme sonucunda ve hastanın verdiği elde bilgilere göre tedavi şekli belirlenir. Sonrasında cerrahi müdahale ya da hasta için en uygun tedaviye geçilir.

idrar kaçırma tedavisi bitkisel idrar kaçırma tedavisi için hangi bölüme gidilir idrar kaçırma nasıl önlenir erkeklerde idrar kaçırma yaşlılarda idrar kaçırma ilaçları idrar kaçırma ameliyatı sıkışma tipi idrar kaçırma tedavi