İdlib Halkı, Türkiye Sınırına Sığınıyor

TAKİP ET

Suriye'nin İdlib kenti, Rus savaş uçakları tarafından düzenlenen hava saldırıları ile bir haftadan beri bombalanıyor. Bombardımandan etkilenen İdlib halkı ise umut olarak gördükleri Türk sınırına sığınmaya başladı.

Suriye’nin İdlib kenti, Rus savaş uçakları tarafından düzenlenen hava saldırıları ile bir haftadan beri bombalanıyor. Bombardımandan etkilenen İdlib halkı ise umut olarak gördükleri Türk sınırına sığınmaya başladı.

İdlib kenti, bir haftadır Rusya ve Esad rejiminin hava saldırılarına maruz kalıyor. Bu saldırılardan olumsuz etkilenen İdlib halkı ise evini, köyünü ve toprağını bırakarak Türkiye sınırına sığınıyor. İdlib kenti yetkililerinden Ali Avvad, “Dün geceden itibaren düzenlenen hava saldırılarında evlerimiz ve topraklarımız çok büyük hasar gördü. Yaşanan yıkım çok büyük. Sivil halkın önemli bir kısmı yerinden yurdundan edildi. Sağlık merkezlerimiz ise gördüğü hasar yüzünden kullanılamıyor. Saldırının durdurulması ve insani yardım için uluslararası topluma çağrıda bulunamıyoruz.” ifadelerine yer verdi.

İdlib kentinden göç hazırlığı içerisinde olan Ebu Muhammed’de, “Hama kentinden İdlib kentine göç etsek de burası da yoğun hava saldırısı altında. Bu yüzden İdlib kentinden de göç etmek zorundayız.” şeklinde konuştu.

Rus ve Esad rejimine ait savaş uçakları tarafından bir haftadan bu yana İdlib kentine düzenlenen hava saldırılarında onlarca sivil yaşamını yitirirken, yine onlarca sivilde yaralandı.

1 – 9 Eylül tarihleri arasında İdlib kentinde hava saldırılarının düzenlendiği bölgelerde yaşayan 30 bini aşkın sivil halkın, kuzeyde Türkiye sınırına doğru göç ettiği BM yetkilileri tarafından açıklanmıştı.

İdlib Rusya Esad Rejimi Türkiye bombardıman İdlib halkı