İçişleri Bakanı Soylu: İlk kez Batı'yı böyle yakaladık

TAKİP ET

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, MÜSİAD EXPO Ticaret Fuarı 2022 etkinliğinde yaptığı konuşmasında, "İlk kez Batı'yı böyle yakaladık. Yönsüz, vizyonsuz, ne yapacağını bilmeyen bir şekilde yakaladık. İlk kez liderlerini kaht-ı rical bir halde yani yoksunluk içerisinde yakaladık." ifadelerini kullandı.

MÜSİAD EXPO Ticaret Fuarı 2022 kapsamında gerçekleştirilen Gala Yemeği'nde, konuşan Bakan Soylu,  Batı'yla binlerce yıllık tarih sürecinde birçok konuda mücadele edildiğini, bazen savaşların yaşadığını, bazen anlaşıldığını, bazen de anlaşmanın olmadığını ifade etti.

'NE IMF'NİN KENDİSİNDEN NE DE MEKTUPLARINDAN, REÇETELERİNDEN HİÇBİR HAYIR GÖRMEDİK'

Küresel ekonomiye ilişkin konuşma yapan Bakan Soylu, "Sebep oldukları Rusya-Ukrayna savaşının gelecekteki ekonomik sonuçlarını ve ne olabileceğini de henüz bilebiliyor değiliz. Bizim çocukluğumuz IMF'nin niyet ve tavsiye mektupları ile geçti. Ne IMF'nin kendisinden ne de mektuplarından, reçetelerinden hiçbir hayır görmedik" dedi.

Batı'nın "yapmayın, etmeyin olmaz, yürümez dediği" dediği fakat başarıya ulaşılan hikayelerin olduğunu ifade eden Bakan Soylu, "Fikir hırsızlığından tutun, yüksek gümrük duvarlarına kadar bize yasakladıkları her şey onların kalkınma hikayelerinde vardır. En az bizimki kadar verimli toprakları vardı ama tarım toplumu olarak kalkınma yolunu seçmediler. 1961 yılında 1. Otomotiv Sanayi Kongresi'nde rahmetli Erbakan, kendi otomobilimizi yapma fikrini hararetle anlatırken, 'siz Bursa'da otomobil üreteceğinize şeftali üretin' diyecek kadar önümüze engel oldular." ifadelerini kullandı.

Burada yaptığı konuşmasında, Soylu, "Ortadoğu'yu karıştırdılar. Oradaki kardeşliği yeniden tesis etmek için biz uğraşıyoruz. Rusya-Ukrayna'yı karıştırdılar. Tahıl kriziydi, doğalgaz kriziydi. Bunlarla da biz uğraşıyoruz. Afrika'yı karıştırdılar. Ege'de göçmen botlarında adını duymadığımız ülkenin garibanlarını ölümden kurtarmak için biz uğraşıyoruz. Kimse kusura bakmasın. Bunların bu dünyaya verecekleri kuş kadar aklı yoktur. Çözebilecekleri bir tane küresel sorun söz konusu değildir. Ne ekonomi alanında ne de başka bir alanda. Bunların faiz lobileriyle kurduğu ekonomik düzene başkaldırıyorsunuz. Bunların 28 Şubatçılarla kurduğu vesayet düzenine başkaldırdınız. 'Üretmeyin' dediler siz üretmenin nasıl olduğunu onlara gösterdiniz. Bunların üç, beş pazarına köle olmadınız. Doğu'ya gittiniz, Afrika'ya gittiniz, dünyanın her yerine gittiniz. Biz bu 32 yıllık mücadelenin her merhalesine şahit olduk. Şu MÜSİAD fuarının emekliye emekliye nasıl ayağa kalktığına, oraya katılan küçük, büyük firmaların Anadolu'da işini büyütmek isteyen samimi esnaflarımızın, imalatçılarımızın, üreticilerimizin MÜSİAD fuarında nasıl nefes aldığının, nasıl umutla dolduğunun, kendi gibi düşünen insanlarla ötekileştirilmeden, hor görülmeden nasıl moral bulduğuna, kuvvet bulduğuna şahit olduk. Sizin yaptığınız iş sadece bir ekonomik birlik değildir. Bir duruştur ve dünyaya sunulmuş bir alternatiftir." ifadelerini kullandı.

Bakan Soylu Müsiad Ekonomi