İBB'ye kayyum atanacak mı? İçişleri Bakanı Süleyman Soylu açıkladı

TAKİP ET

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne kayyum atanacağı iddialarına ilişkin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan bir açıklama geldi. Optimar Araştırma Başkanı Hilmi Daşdemir, 'kayyum' iddiaları hakkında İçişleri Bakanı Soylu'yla yaptığı konuşmasının detaylarını paylaştı. "İBB'ye kayyum mu atanacak?" sorusunu direkt Bakan Soylu'ya sorduğunu ifade eden Hilmi Daşdemir, Soylu'nun kendisine verdiği cevabı canlı yayında paylaştı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun aldığı hapis cezasının ardından konusu geçen 'kayyum' tartışmalarına ilişkin, İçişleri Bakanlığı tarafından İBB'ye yönelik başlatılan terör soruşturması nedeniyle daha da alevlendi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun görevden alınıp yerine kayyum atanacağı yönündeki iddialara ilişkin Ankara kulislerinde en çok konuşulan konular arasına yerini aldı.

Kayyum iddiaları hakkında yaşananları değerlendiren Optimar Araştırma Başkanı Hilmi Daşdemir, tv100'de Erdoğan Aktaş ile Eşit Ağırlık programında dikkat çekici açıklamalara yer verdi.

"İBB'YE KAYYUM ATANACAK" İDDİASI

Hilmi Daşdemir, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun görevden alınıp yerine kayyum atanacağı yönündeki iddialara ilişkin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya konu hakkında soru sorduğunu dile getirdi.

SOYLU'DAN 'KAYYUM' AÇIKLAMASI: BİZİM NİYETİMİZ...

Daşdemir, yaptığı konuşmasında, "İçişleri Bakanı’yla konuştum ‘Bu meseleyle ilgili kayyum vb. gibi bir süreç olacak mı?’ diye. Sayın Bakan ‘Bizim öyle bir niyetimiz yok sadece teröristlerin Belediye’den temizlenmesini istiyoruz’ dedi." şeklinde konuştu.

İBB Ekrem İmamoğlu Süleyman Soylu