Hollande Açıkladı, IŞİD Üstlendi

TAKİP ET

Paris'te yapılan saldırı ile ilgili açıklamalarda bulunan Fransız Cumhurbaşkanı Hollande, Paris saldırısını IŞİD'in düzenlediğini söyledi. IŞİD ise saldırıyı üstlendi.

François Hollande, “127 kişinin ölümüne neden olan saldırılar dışarıda planlandı ve yönetildi” dedi. Saldırıda ölenlerin sayısı resmi olmayan bazı kaynaklara göre ise 153 olarak bildiriliyor. Hollande, “IŞİD cihatçılarının Paris saldırıları ‘savaş nedenidir’” diye konuştu. “IŞİD barbarları saldırılarının karşılığını, içeride ve dışarıda, her yerde alacaklar. IŞİD barbarlarına karşı her yerde amansız olacağız” diyen Hollande, üç gün yas ilan etti ve ulusal güvenlik önlemlerini en üst düzeye çıkardı. Hollande ayrıca, saldırıya Fransa içinde de yardım edildiğini belirtti. IŞİD ÜSTLENDİ IŞİD, saldırıların, “Fransa’nın mevcut politikalarını sürdürmesi halinde en büyük hedef olarak kalmaya devam edeceğini göstermek için yapıldığını” belirtti. Örgüt, katliamın, IŞİD kontrolündeki topraklara düzenlenen hava saldırılarına cevap olarak yaptıklarını duyurdu.

hollande IŞİD işid son durum paris paris saldırı anı paris saldırı görüntüleri paris saldırısı paris saldırısı işid paris saldırısı kim yaptı paris saldırısı nasıl oldu paris saldırısı ölen sayısı