Hollanda'yla Yeni Kriz Kapıda: Fatma Şahin'in Programı İptal Edildi!

TAKİP ET

Hollanda, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in Deventer kentine gerçekleştireceği ziyareti iptal etti.

Hollanda, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı  Fatma Şahin’in Deventer kentine gerçekleştireceği ziyareti iptal etti. 

Hollanda, geçen yılki krizin ardından yeni bir krize daha imza attı ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in ziyaretini iptal etti. Krizin yıldönümünde yapılan bu hareket yeni bir kriz daha doğurdu.

DİPLOMATİK KRİZİN YILDÖNÜMÜNDE BUNU YAPTILAR

Hollanda, geride bıraktığımız yıl 16 Nisan Anayasa referandumu öncesinde Türkiye’den gelen siyasilerin ülkelerinde miting yapmalarına izin vermeyeceğini açıklamış ve  11 Mart 2017 tarihinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’yı sınır dışı etmişti. 

YENİ KRİZ FATMA ŞAHİN

Hollanda’nın geçtiğimiz yıl aldığı ve Türkiye ile arasında kriz çıkaran bu karar sonrasında yeni kriz Fatma Şahin oldu. Alınan bilgilere göre, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı ve eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olan Fatma Şahin’in 11 Mart 2018 Cumartesi gününde Hollanda’nın doğusunda yer alan Deventer kentinde Türk kökenli kadınlarla bir araya geleceği programı iptal edildi. Fatma Şahin’in ziyaretinin geçtiğimiz yılki krizle aynı tarihte iptal edilmesi yeni bir krizi kapıya getirdi. 

PARLAMENTODA SOYKIRIM KARARI ÇIKMIŞTI

Öte yandan Türkiye ile arasında diplomatik kriz süren Hollanda, geride bıraktığımız ayda düzenlenen parlamentoda sözde Ermeni soykırımını ‘Soykırım’ olarak tanımış ve Türkiye’ye yönelik skandal kararlar vermeye devam etmişti. Bu karara Türk  yetkililerden en sert yanıt gelmişti.

 

Dünya haberleri Hollanda Fatma Şahin Kriz İptal Ziyaret Fatma Betül Sayan Kaya