Hızlı Yaşlanmak İstemiyorsanız Bu Alışkanlıklardan Vazgeçmelisiniz

TAKİP ET

Günlük hayatımızda yaşamımızın bir parçası olduğu için bizlere normal gelen alışkanlıklarımız hızlı yaşlanmamızın en önemli gerekçesini oluşturuyor. İşte o alışkanlıklarımız;

Günlük hayatımızda yaşamımızın bir parçası olduğu için bizlere normal gelen alışkanlıklarımız hızlı yaşlanmamızın en önemli gerekçesini oluşturuyor. İşte o alışkanlıklarımız; 

Sigara İçmek

Sigaranın sağlığa zararlı olduğu günümüzde herkes tarafından kabul görmektedir. Sigara iç organlara verdiği hasarla kalmıyor. Cildi yıprattığı için erken yaşlanmanın en önemli nedenleri arasında yer alıyor. Ayrıca sigaranın içeriğindeki nikotin, cildin nefes almasının önünde engel teşkil ediyor. 

Ayrıca sigara tiryakilerinin öncelikle üst dudak bölgesi olmak üzere ağız bölgelerinde erken yaşta kırışıklıklar meydana geliyor. Cilt, sigaraya maruz kaldığında zaman içerisinde esnekliğini kaybettiğinden dolayı kalitesi düşüyor. 

Sigara kullanmanın derinin yaşlanmasında güneşten bile daha zararlı olduğu araştırmalar ile ispatlanmıştır. 

Güneş Kremi Sürmemek

İnsanlar, güneş ışınlarına aşırı maruz kaldıklarında derileri kalınlaştığı gibi ciltlerinde zaman içerisinde çizgiler ve güneş lekeleri oluşuyor. 

Cilde göre güneş kremleri kullanarak güneşten gelen özellikle UVA ışınlarının cilde verdiği zararların önüne geçilebilir. Güneş kremlerini kışında kullanmayı ihmal etmemek gerekiyor. Çünkü güneşten gelen UVA ışınları kış mevsiminde de aynı güçle yansıyor. 

Güneşten gelen zararlı ışınlar, cilde ciddi zarar verdiğinden dolayı mevsim ayrımı yapmadan cilde uygun güneş kremi kullanmak gerekiyor. 

Sağlıksız Beslenme

Cildi direkt etkileyen sağlıksız beslenme, cildin hızlı yaşlanmasının baş etmenlerindendir. Tek taraflı beslenme, yağlı beslenme, aşırı şeker ve tuz tüketimi ile alkol tüketmek cilde önemli zararlar verir. 

Beslenirken vücudun ihtiyaç duyduğu vitaminleri almasına dikkat edilmelidir. Lifli gıdalar ile sebze ve meyveler sofradan eksik edilmeyerek dengeli beslenmeye dikkat edilmelidir. 

Yeterli Su Tüketmemek

Su içmek sağlık için olduğu kadar cilt içinde önemlidir. İnsanların, günlük en az 8 bardak su içmesi gerekiyor. 

İnsanlar, yeterli düzeyde su tüketmediği zaman cilt kuruduğu gibi çeşitli sağlık problemleriyle karşılaşabiliyor. Ayrıca vücudun ihtiyaç duyduğu düzeyde su tüketmemek toksik maddelerin terleme yoluyla dışarı atılmasının önünde engel oluyor. 
Vücudun ihtiyaç duyduğu düzeyde su tüketmemek cilt hastalıklarının ana nedenidir. Cilt, ihtiyaç duyduğu suyu alamayınca sıkılığını yitirerek erken yaşlanıyor. 

Stresli Yaşam

Stres ile birlikte ruh halinin kötü olması ruh sağlığı üzerinde olumsuz etki yapar. Stres altında bulunan cilt, uykusuzluk durumlarında gösterdiği tepkinin aynısını gösterir. Gerginlik ve stres yaşayan insanlarda yüzde yaşlanma, kırışıklık, saçlarda beyazlama ve dökülme olma ihtimali yüksektir. 

Geceyi Yanlış Makyaj ve Kozmetik Ürünler İle Geçirmek

Kadınların vazgeçilmezleri arasında olan makyaj cildin gözeneklerini tıkamaktadır. Bu yüzdende kadınların makyajlarını gün içerisinde yüzlerinde fazla tutmamaları gerektiği gibi sık sık makyajda yapmamalıdır. 

Cilt, gece boyu nefes almaya ihtiyaç duyar. Kadınlar, ciltlerini rahatlatmak için gece makyajlarını mutlaka temizleyerek uyumalıdır. Aksi takdirde makyaj, cilt gözeneklerini tıkadığından dolayı ciltte bulunan kirlerin gözeneklerden dışarı çıkmasını engeller. 

Bu durumda da ciltte sivilceler oluştuğu gibi erken yaşlanmada meydana gelir.

yaşlanma erken yaşlanma sigara güneş kremi stres su