Hipotermi Nasıl Öldürür?

TAKİP ET

Vücut ısısının hızlı bir şekilde düşmesi olarak isimlendirilen hipotermi bir süre sonra öldürücü sonuçlar doğurabildiği için son derece tehlikelidir.

Vücut ısısının hızlı bir şekilde düşmesi olarak isimlendirilen hipotermi bir süre sonra öldürücü sonuçlar doğurabildiği için son derece tehlikelidir. 

Kış ayları demek soğuk demektir. Kış aylarının gelmesi ile birlikte zor şartlar altında vücut ısısının hızlı bir şekilde düşmesinin ardından hipotermi denilen olay ortaya çıkmaktadır. Normal vücut sıcaklığı 37 derece olarak isimlendiriliyor. Ancak soğuklarla birlikte vücut sıcaklığının 35 derecenin altına düşmesi son derece tehlikeli olabilir. Özellikle yağmur, rüzgar, kar ve soğuk gibi durumlar karşısında hipoterminin tetiklenebileceği belirtildi. 

İnsan vücudu genel olarak sürekli ısı alışverişinde bulunmaktadır. Çok sıcak bir havada soğuk suda uzun süre kalmak bile vücut ısısının hızla düşmesine sebep olabilir. 

HİPOTERMİ İLE VÜCUTTA NELER OLUR?

Vücut ısısının 32 ile 35 derece arasına düşmesinin ardından vücutta bazı değişiklikler yaşanmaktadır. İlk olarak bilinç kaybı yaşanmaktadır. Bilinç kaybından sonra sıcaklığın düşmesi ile birlikte ölümler gerçekleşebilir. Vücut sıcaklığının düşmesi ile birlikte ortaya çıkabilecek hasarlara organların sıcaklıklarına bakarak sınıflandırmak mümkündür. Cıva dolu bir havuza düşen kişinin sadece 5 ile 10 dakika arasında hayatını kaybedebileceği belirtiliyor. Çünkü yapılan araştırmaların ardından cıvanın ısı taşınım kat sayısının çok büyük olduğu belirtildi. Vücut ısısının son derece düşmesi kişinin uzuvlarının hareketini kaybetmesi ile birlikte kısa sürede bilinç kaybının yaşanmasına neden olacaktır. Bilinç kaybının ardından bir süre sonra ölüm gerçekleşebilir. 

hipotermi vücut sıcaklığı soğuk hava ölüm